Гусь фарширований яблуками і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Гусь фарширований яблуками і чорносливом - дуже смачне блюдо, яке обов'язково прикрасить будь-який святковий стіл! За допомогою цього простого покрокового рецепта з фото ви без зусиль приготуєте це блюдо.
За допомогою цього рецепта ви без зусиль приготуєте гусака фаршированого яблуками і чорносливом в домашніх умовах. Класичний рецепт гусака фаршированого яблуками і чорносливом ви легко можете урізноманітнити, додавши до начинки рис, картопля або гречку.
- Гусь - 2 кілограма(1 общипана і патрання тушка )
- Яблука - 1 кілограм
- Чорнослив - 300 грам (без кісточок)
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Для початку приготуємо начинку. Яблука помити, за бажанням очистити від шкірки, порізати на дольки. Цибулю дрібно порізати. Чорнослив можна залишити цілком, а можна також порізати. Все змішуємо, перчимо і солимо за смаком.
Готуємо птицю. Гуся ретельно миємо, просушуємо, відрізаємо гузку і підпалює пушок, якщо є.
Тепер наповнюємо гусака начинкою, гарненько утрамбовуючи її.
Потім зашиваємо гусака або скріплюємо зубочистками.
Змішуємо в мисці сіль і перець
Ретельно натираємо гусака цією сумішшю
Загортаємо птицю в фольгу і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 1, 5 - 2 годину.
Коли гусак готовий, знімаємо з нього фольгу і залишаємо на 15-20 хвилин в духовці до утворення хрусткої золотистої скоринки. Можна переключити духовку в режим гриля, якщо він є.
Викладаємо засмаженого гусака на блюдо, прикрашаємо яблуками і зеленню за бажанням і подаємо до столу. Смачного!