Рецепт Гусь фарширований яблуками і чорносливом фото

Гусь фарширований яблуками і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Яблука , Сухофрукти , Чорнослив , Гусь
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл
Фаршировані , Страви цілком
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Гусь фарширований яблуками і чорносливом - дуже смачне блюдо, яке обов'язково прикрасить будь-який святковий стіл! За допомогою цього простого покрокового рецепта з фото ви без зусиль приготуєте це блюдо.

Опис приготування:

За допомогою цього рецепта ви без зусиль приготуєте гусака фаршированого яблуками і чорносливом в домашніх умовах. Класичний рецепт гусака фаршированого яблуками і чорносливом ви легко можете урізноманітнити, додавши до начинки рис, картопля або гречку.

  • Гусь - 2 кілограма(1 общипана і патрання тушка )
  • Яблука - 1 кілограм
  • Чорнослив - 300 грам (без кісточок)
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
гусь фарширований яблуками і чорносливом - фото крок 1
Для початку приготуємо начинку. Яблука помити, за бажанням очистити від шкірки, порізати на дольки. Цибулю дрібно порізати. Чорнослив можна залишити цілком, а можна також порізати. Все змішуємо, перчимо і солимо за смаком.
гусь фарширований яблуками і чорносливом - фото крок 2
Готуємо птицю. Гуся ретельно миємо, просушуємо, відрізаємо гузку і підпалює пушок, якщо є.
гусь фарширований яблуками і чорносливом - фото крок 3
Тепер наповнюємо гусака начинкою, гарненько утрамбовуючи її.
гусь фарширований яблуками і чорносливом - фото крок 4
Потім зашиваємо гусака або скріплюємо зубочистками.
гусь фарширований яблуками і чорносливом - фото крок 5
Змішуємо в мисці сіль і перець
гусь фарширований яблуками і чорносливом - фото крок 6
Ретельно натираємо гусака цією сумішшю
гусь фарширований яблуками і чорносливом - фото крок 7
Загортаємо птицю в фольгу і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 1, 5 - 2 годину.
гусь фарширований яблуками і чорносливом - фото крок 8
Коли гусак готовий, знімаємо з нього фольгу і залишаємо на 15-20 хвилин в духовці до утворення хрусткої золотистої скоринки. Можна переключити духовку в режим гриля, якщо він є.
гусь фарширований яблуками і чорносливом - фото крок 9
Викладаємо засмаженого гусака на блюдо, прикрашаємо яблуками і зеленню за бажанням і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти