Рецепт Гусь з яблуками і чорносливом фото

Гусь з яблуками і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

У країнах Європи традиційна страва на Різдво - гусак. У кожної господині є свій рецепт приготування святкової страви. Готується гусак дуже просто, спробуйте самі!

Опис приготування:

Гусь з яблуками і чорносливом - дивно смачна страва. Приготувати його вам допоможе наш рецепт з фото. Простий і легкий рецепт приготування гусака допоможе вам при підготовці не тільки святкового столу, але і повсякденного меню.

  • Гусь - 5-6 кілограм
  • Яблука - 1, 5 кілограма (яблука краще брати покіслее і поароматнее)
  • Апельсин - 1 штука
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Чорнослив - 200 грам
  • Коріандр мелений - 2 Ст. Ложки
  • Суміш 5 перців - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Вино червоне - 200 грам (мадера, шеррі, portveyn)
гусь з яблуками і чорносливом - фото крок 1
Тушку гусака ретельно очищаємо, відрізаємо зайвий жир, кінчики крил, шию.
гусь з яблуками і чорносливом - фото крок 2
Натираємо підготовлену тушку сумішшю перців, коріандром і сіллю. Ми залишаємо маринуватися на добу в холодильник.
гусь з яблуками і чорносливом - фото крок 3
Натираємо цедру з одного апельсина і змішуємо з 100 г. Вина. Намазуємо гусака цією сумішшю і відправляємо години на 3-4 назад в холодильник.
гусь з яблуками і чорносливом - фото крок 4
Чорнослив замочуємо в останньому вини. Яблука миємо, чистимо і нарізаємо на половинки або четвертинки - кому як подобається.
гусь з яблуками і чорносливом - фото крок 5
Фаршируємо нашого гусака чорносливом і яблуками. Дерев'яними зубочистками заколюємо шкурку на місці шиї і з гузки. Викладаємо на деко, змащений маслом і відправляємо в духовку. Перші 15 хвилин запікаємо гуся при температурі 250 градусів, а потім знижуємо температуру до 150 градусів. Запікаємо в перебігу 2-2, 5 годин, періодично поливаючи гуску соком, що виділився. Хв 15-20 до кінця готування змащуємо гусака медом, для отримання красивої золотистої скоринки.
гусь з яблуками і чорносливом - фото крок 6
Ось приблизно такий у нас повинен вийти гусак. Аполлон!

Схожі рецепти