Гусь з яблуками і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
У країнах Європи традиційна страва на Різдво - гусак. У кожної господині є свій рецепт приготування святкової страви. Готується гусак дуже просто, спробуйте самі!
Гусь з яблуками і чорносливом - дивно смачна страва. Приготувати його вам допоможе наш рецепт з фото. Простий і легкий рецепт приготування гусака допоможе вам при підготовці не тільки святкового столу, але і повсякденного меню.
- Гусь - 5-6 кілограм
- Яблука - 1, 5 кілограма (яблука краще брати покіслее і поароматнее)
- Апельсин - 1 штука
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Чорнослив - 200 грам
- Коріандр мелений - 2 Ст. Ложки
- Суміш 5 перців - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Вино червоне - 200 грам (мадера, шеррі, portveyn)
Тушку гусака ретельно очищаємо, відрізаємо зайвий жир, кінчики крил, шию.
Натираємо підготовлену тушку сумішшю перців, коріандром і сіллю. Ми залишаємо маринуватися на добу в холодильник.
Натираємо цедру з одного апельсина і змішуємо з 100 г. Вина. Намазуємо гусака цією сумішшю і відправляємо години на 3-4 назад в холодильник.
Чорнослив замочуємо в останньому вини. Яблука миємо, чистимо і нарізаємо на половинки або четвертинки - кому як подобається.
Фаршируємо нашого гусака чорносливом і яблуками. Дерев'яними зубочистками заколюємо шкурку на місці шиї і з гузки. Викладаємо на деко, змащений маслом і відправляємо в духовку. Перші 15 хвилин запікаємо гуся при температурі 250 градусів, а потім знижуємо температуру до 150 градусів. Запікаємо в перебігу 2-2, 5 годин, періодично поливаючи гуску соком, що виділився. Хв 15-20 до кінця готування змащуємо гусака медом, для отримання красивої золотистої скоринки.
Ось приблизно такий у нас повинен вийти гусак. Аполлон!