Гусь з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Святкове блюдо, з яким варто повозитися і витратити свій час. Зате і гусак буде смачним і соковитим. А чорнослив з черевця вприкуску з пропечений гусячим м'ясом - це щось, повірте на слово.
М'ясо гусака досить смачне, а якщо ще й приготувати його правильно, то буде "пальчики оближеш" . Хороший результат не завжди залежить від господині. Буває, що по одному і тому ж рецепту різні пташки виходять по-різному. Гусь гусака ворожнечу.. Але ми все одно купуємо гусей і готуємо. Як приготувати гусака з чорносливом, я вам розповім в цьому рецепті, це один з найпопулярніших рецептів. Запікати гусака можна в пакеті для запікання, можна викласти в гусятницю або на деку, укривши фольгою. Мені більше подобається запікати в пакеті або в рукаві. При запіканні в рукаві м'ясо гусака виходить більш соковитим, але скоринка виходить не завжди. Щоб гусак був зі скоринкою, приблизно за півгодини до кінця готування акуратно розріжте пакет, злийте з нього трохи соку. Змастіть гусака сумішшю меду і рослинного масла і поставте в духовку запікатися.
- Гусь - 3, 5-4 кілограма
- Чорнослив - 300 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Коньяк - 100 мілілітрів