Рецепт Гусь з чорносливом фото

Гусь з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Святкове блюдо, з яким варто повозитися і витратити свій час. Зате і гусак буде смачним і соковитим. А чорнослив з черевця вприкуску з пропечений гусячим м'ясом - це щось, повірте на слово.

Опис приготування:

М'ясо гусака досить смачне, а якщо ще й приготувати його правильно, то буде"пальчики оближеш" . Хороший результат не завжди залежить від господині. Буває, що по одному і тому ж рецепту різні пташки виходять по-різному. Гусь гусака ворожнечу.. Але ми все одно купуємо гусей і готуємо. Як приготувати гусака з чорносливом, я вам розповім в цьому рецепті, це один з найпопулярніших рецептів. Запікати гусака можна в пакеті для запікання, можна викласти в гусятницю або на деку, укривши фольгою. Мені більше подобається запікати в пакеті або в рукаві. При запіканні в рукаві м'ясо гусака виходить більш соковитим, але скоринка виходить не завжди. Щоб гусак був зі скоринкою, приблизно за півгодини до кінця готування акуратно розріжте пакет, злийте з нього трохи соку. Змастіть гусака сумішшю меду і рослинного масла і поставте в духовку запікатися.

  • Гусь - 3, 5-4 кілограма
  • Чорнослив - 300 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Коньяк - 100 мілілітрів
гусь з чорносливом - фото крок 1
Наводимо тушку гусака в порядок: виріжемо гусака хвіст, видалимо залишилися пір'я, потім моєму гусака, обрізаємо зайвий жир. Можна обрізати крила, все одно вони виходять занадто зажареними і зіпсують вид гусака. Проколюємо гусака в товстих місцях товстої голкою, так він краще промаринуется. Потім натираємо гусака сумішшю з солі і перцю і зовні, і всередині і залишаємо мінімум на 5 годин. Кілька разів переверніть гусака, щоб маринад розподілявся рівномірно.
гусь з чорносливом - фото крок 2
Чорнослив промиваємо і заливаємо коньяком мінімум на півгодини. Нагодовані коньяком ягоди вкладаємо в черевце промаринуватися птиці.
гусь з чорносливом - фото крок 3
Потім черевце сколюємо дерев'яними зубочистками або зашиваємо звичайної ниткою.
гусь з чорносливом - фото крок 4
Викладаємо гусака в пакет для запікання і або зрізаємо верхній куточок, або проколюємо голкою пакет у верхній частині. Через отвори буде виходити пар. Викладаємо гусака на деко і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку. Через півгодини знижуємо температуру до 170 і продовжуємо запікати близько 2.5 годин.

Схожі рецепти