Гусь, фарширований капустою
(покроковий рецепт з фото)
Гусь, фарширований капустою, неодмінно займе чільне місце на вашому святковому столі. Ця страва - не тільки смачне, але і досить просте в приготуванні.
Приготувати гусака, фаршированого капустою, в домашніх умовах зовсім нескладно. Я впевнена, що цей простий рецепт гусака, фаршированого капустою, ви обов'язково перепишіть у свою куховарську книгу!
- Гусь - 2 кілограма(1 общипана і патрання тушка )
- Капуста - 250 грам
- Капуста квашена - 250 грам
- Гриби - 200 грам (білі або печериці)
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Гуся гарненько промийте, просушіть, відріжте гузку і підпалити пушок, якщо він є.
Потім подрібніть цибулю, наріжте свіжу капусту.
Розігрійте пательню, налийте в неї рослинне масло, обжарьтецибулю, додайте до нього капусту, залийте суміш половиною склянки води і тушкуйте хвилин 10.
До капустяно-цибулевої суміші додайте квашену капусту і гриби. Гарненько перемішайте, продовжуйте тушкувати ще хвилин 15. Якщо ви побачите, що капуста стала прилипати до сковорідки, додайте ще трохи води і не забувайте помішувати.
Коли начинка буде готова, нафаршіруйте їй гусака, потім натріть птицю сіллю, перцем і покладіть його в пакет для запікання. Потім покладіть птицю на деко і злегка залийте дно водою. Запікайте гусака в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 2-2.5 годину.
Коли птах буде готова, розріжте пакет і залиште гусака в духовці хвилин на 10, щоб скоринка стала хрусткою. Перекладіть гусака на тарілку, прикрасьте за смаком і подавайте до столу. Смачного!