Глінтвейн новорічний
(покроковий рецепт з фото)
Зігріваючий, шалено ароматний і смачний напій, зроблений в домашніх умовах, стане відмінною ідеєю не тільки для зиязиках вечорів, але і для святкового столу. Рекомендую рецепт на замітку!
Поспішаю запропонувати вам нескладний, але дуже класний варіант, як приготувати глінтвейн новорічний. Завдяки використанню натуральних спецій (кориці і ванілі в паличках, свіжого мускатного горіха, анісу і гвоздики) напій виходить шалено смачним. У холодний святковий вечір це саме те, що потрібно.
- Червоне вино - 1 штука (пляшка)
- Мед - 50 грам
- Паличка кориці - 1-2 штук
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Стручок ванілі - 2 штуки
- Апельсин - 3-4 штук (невеликі)
- Аніс - 6 штук
- Гвоздика - 8-10 штук
1. Ароматні спеції - це те, що робить глінтвейн неповторним напоєм.
2. Хороше вино і апельсини - також незамінні інгредієнти.
3. У невелику каструльку налийте вино і додайте трохи меду. Поставте на вогонь. Вичавіть сік з половини апельсинів, влийте його туди ж.
4. Додати аніс, гвоздику, ваніль і корицю. Натріть трохи мускатного горіха.
5. Решта апельсини наріжте тонкими скибочками і додайте в напій. Приберіть вогонь до мінімуму і млоїте хвилини 3, щоб глінтвейн як слід просочився ароматами. Перед подачею на стіл процідіть його, щоб прибрати спеції.