Новорічні котлети
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт новорічних котлет, які відмінно підійдуть як святковий закуски до всіх видів гарніру. Приготувати такі котлетки зовсім не складно, а виходять вони дуже смачними.
Такі котлети можна цілком вживати і в звичайні дні. Готувати їх дуже просто - подавати до свого улюбленого гарніру.
- Кріп - 6 штук
- Свинина - 500 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Яловичина - 500 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 4 штуки
- Перець і сіль - - За смаком
- Білий сушений хліб - 10 штук (шматочків)
- Курине яйце - 2 штуки
1. Фарш готуємо за раніше, перекручуємо м'ясо на м'ясорубці, в рівних частинах беремо яловичину і свинячу шию, (хоча фарш можна купити і готовий). На м'ясорубці так само перемелює цибулю і білий хліб (хліб необхідно попередньо замочити в холодній воді, а потім злегка віджати). Щоб котлети вийшли ніжніше, хліб краще замочити в вершках або молоці.
2. Змішуємо фарш з намоченим хлібом і змеленим цибулею, додаємо перець і сіль. Додаємо сюди яєчну суміш (яйця краще розбивати холодними, котлети тоді виходять більш пишними).
3. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, фарш ложем в чистий рушник або пакет і відбиваємо (його консистенція повинна бути щільна і ніжна).
4. У холодній воді змочуємо руки і формуємо котлети. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди котлети і з кожного боку обсмажуємо, вогонь середній.
5. На блюдо викладаємо готові котлети, а щоб прибрати зайвий жир, спочатку покладемо котлети на серветки.