Рецепт Новорічні котлети фото

Новорічні котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Яловичина
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Котлети

Простий рецепт новорічних котлет, які відмінно підійдуть як святковий закуски до всіх видів гарніру. Приготувати такі котлетки зовсім не складно, а виходять вони дуже смачними.

Такі котлети можна цілком вживати і в звичайні дні. Готувати їх дуже просто - подавати до свого улюбленого гарніру.

  • Кріп - 6 штук
  • Свинина - 500 грам
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Яловичина - 500 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 4 штуки
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Білий сушений хліб - 10 штук (шматочків)
  • Курине яйце - 2 штуки
новорічні котлети - фото крок 1
1. Фарш готуємо за раніше, перекручуємо м'ясо на м'ясорубці, в рівних частинах беремо яловичину і свинячу шию, (хоча фарш можна купити і готовий). На м'ясорубці так само перемелює цибулю і білий хліб (хліб необхідно попередньо замочити в холодній воді, а потім злегка віджати). Щоб котлети вийшли ніжніше, хліб краще замочити в вершках або молоці.
новорічні котлети - фото крок 2
2. Змішуємо фарш з намоченим хлібом і змеленим цибулею, додаємо перець і сіль. Додаємо сюди яєчну суміш (яйця краще розбивати холодними, котлети тоді виходять більш пишними).
новорічні котлети - фото крок 3
3. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, фарш ложем в чистий рушник або пакет і відбиваємо (його консистенція повинна бути щільна і ніжна).
новорічні котлети - фото крок 4
4. У холодній воді змочуємо руки і формуємо котлети. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди котлети і з кожного боку обсмажуємо, вогонь середній.
новорічні котлети - фото крок 5
5. На блюдо викладаємо готові котлети, а щоб прибрати зайвий жир, спочатку покладемо котлети на серветки.

Схожі рецепти