Рецепт Новорічні котлети фото

Новорічні котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 6
Час приготування: 35 хв.

Простий рецепт новорічних котлет, які відмінно підійдуть як святковий закуски до всіх видів гарніру. Приготувати такі котлетки зовсім не складно, а виходять вони дуже смачними.

Опис приготування:

Такі котлети можна цілком вживати і в звичайні дні. Готувати їх дуже просто - подавати до свого улюбленого гарніру.

  • Кріп - 6 штук
  • Свинина - 500 грам
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Яловичина - 500 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 4 штуки
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Білий сушений хліб - 10 штук (шматочків)
  • Курине яйце - 2 штуки
новорічні котлети - фото крок 1
1. Фарш готуємо за раніше, перекручуємо м'ясо на м'ясорубці, в рівних частинах беремо яловичину і свинячу шию, (хоча фарш можна купити і готовий). На м'ясорубці так само перемелює цибулю і білий хліб (хліб необхідно попередньо замочити в холодній воді, а потім злегка віджати). Щоб котлети вийшли ніжніше, хліб краще замочити в вершках або молоці.
новорічні котлети - фото крок 2
2. Змішуємо фарш з намоченим хлібом і змеленим цибулею, додаємо перець і сіль. Додаємо сюди яєчну суміш (яйця краще розбивати холодними, котлети тоді виходять більш пишними).
новорічні котлети - фото крок 3
3. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, фарш ложем в чистий рушник або пакет і відбиваємо (його консистенція повинна бути щільна і ніжна).
новорічні котлети - фото крок 4
4. У холодній воді змочуємо руки і формуємо котлети. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди котлети і з кожного боку обсмажуємо, вогонь середній.
новорічні котлети - фото крок 5
5. На блюдо викладаємо готові котлети, а щоб прибрати зайвий жир, спочатку покладемо котлети на серветки.

Схожі рецепти