Імбирні новорічні пряники з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Смачні ароматні пряники до новорічних свят найкраще готувати всією сім'єю. Адже це захоплююче і творче заняття і для дорослих, і для дітей. Готуються вони дуже просто і дуже швидко.
У багатьох європейських країнах до Різдва і Нового року печуть імбирні пряники. Це захоплююче заняття для всієї родини - адже тісто замісити і глазур приготувати можуть дорослі, а вирізати і розмальовувати пряники з задоволенням будуть діти. У цьому рецепті я розповім як приготувати імбирні новорічні пряники з глазур'ю. І я сподіваюся, що у вас все вийде смачно і красиво і свята будуть хорошими.
- Борошно - 170 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукрова пудра - 250 грам(70 - для тіста, 180 - для глазурі)
- Яйце - 1 штука (жовток - в тісто, білок - для глазурі)
- Мед - 2, 5 Ст. Ложки
- Обкладинка - 2/3 чайних ложки
- Імбир сухий - 1 Чайна ложка (порошок)
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Розпушувач для тіста - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Змішаємо борошно, корицю, імбирний порошок і розпушувач для тіста і просіваємо через сито.
Холодне вершкове масло наріжемо невеликими шматочками.
Додаємо масло в суміш борошна і прянощів і перетираємо все разом в крихту.
Додаємо до крихті жовток, цукрову пудру і мед. Краще, якщо мед рідкий - з ним легше замішувати тісто.
Ретельно замішуємо тісто, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 45-50 хвилин.
Відрізаємо від тіста невеликий шматок і розгортаємо його на пергаменті або на столі злегка присипати борошном. Розкачуємо в пласт товщиною близько 7-8 мм. І вирізаємо формочками фігурки.
Викладаємо на деко, застелене пергаментом і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 10.
Готові печива охолоджуємо.
А тепер беремося за приготування глазурі. Додамо до охолодженого білку лимонний сік і відміряє кількість пудри.
Збиваємо білок з соком до щільної піни.
Невеликими порціями починаємо додавати цукрову пудру. Збиваємо після кожного додавання.
Готова глазур повинна бути досить густий.
Наповнюємо глазур'ю кондитерський мішок і починаємо розмальовувати остиглі пряники.
Можна малювати глазур'ю тільки по контуру пряників, а можна покрити глазур'ю весь пряник.