Імбирні пряники «сердечка»
(покроковий рецепт з фото)
Симпатичні пряники у вигляді сердечок. Приємний аромат імбиру надає пікантності випічці. Пряники легко готувати і перелік інгредієнтів мінімальний. Спробуйте, виходить дуже смачно!
Пряники духмяні і дуже смачні. Глазур ніжно-рожевого кольору, приготовлена на основі соку червоної смородини. Як загусник желатин. Глазур швидко застигає, тому її потрібно теплою помістити в кулінарний мішок і швидко покрити пряники, поки желатин НЕ загус.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка(1/3 склянки - в тісто, 2/3 склянки - для приготування глазурі)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
- Настоянка - 1 Ст. Ложка
- Борошно цільнозернове - 220-240 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сода гашене - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Сік червоної смородини - 40 мілілітрів
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Імбир сухий мелений - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
У миску відправляємо цукор, сіль і яйце. Все збиваємо міксером.
Додаємо олію і настоянку. Продовжуємо збивати.
Насипаємо мелені прянощі. Імбир і корицю.
Додаємо мед.
Додаємо борошно і гашене соду. Замішуємо тісто, підсипаючи борошно невеликими порціями. Ми залишаємо тісто відпочити на 20-30 хвилин.
Розкачуємо тісто і вирізаємо пряники у формі сердечок.
Перекладаємо сердечка на деко покритий пекарської папером і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо 10 хвилин, при температурі 180 градусів.
У каструлю насипаємо цукор і виливаємо сік червоної смородини. Ставимо на малий вогонь. Розігріваємо і помішувати до повного розчинення цукру.
У желатин наливаємо ложку води і залишаємо на 5 хвилин .
Пряники готові. Разом з пергаментом перекладаємо їх на стіл.
Цукор розчинився в соку смородини. Додаємо в каструлю желатин і збиваємо міксером пару хвилин. Виходить світло-рожева глазур.
Перекладаємо глазур в кулінарний мішок і покриваємо пряники. Глазур сохне близько години.
Пряники "серденька" готові. Пригощайтеся!