Імбирні пряники без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Імбирні пряники домашнього приготування - смачні і ароматні. Домашнє чаювання, з такими пряничка, буде дуже приємним. Пряники можна приготувати до дитячого свята і прикрасити ними торжество.
Імбирні пряники з імбиром, цедрою лимона і медом - найсмачніші. Прянощі чудово поєднуються в випічці і аромат виходить дуже приємний. Ванільну настойку може замінити будь-який інший ароматний алкоголь. Але, можна готувати і без настойки, мед і сода добре распушатся тісто. Усередині пряники м'які, а зовні запікається рум'яна кірочка.
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно цільнозернове - 2 склянки
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Сода - 1 Чайна ложка
- Імбир - 2 чайних ложки (свіжий, тертий)
- Настоянка ванілі - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 2 щіпки
- Кардамон мелений - 2 щіпки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
Знімаємо цедру лимона. Свіжий імбир чистимо і тремо на дрібній тертці. Імбир і лимон відправляємо в миску.
Додаємо м'яке масло і настоянку ванілі. Можна будь-яку іншу настоянку або без неї.
Далі, насипаємо сіль, цукор і додаємо мед.
Потім, в миску йдуть мелені прянощі і сода.
Миску ставимо на водяну баню і періодично перемішуємо. Коли всі інгредієнти змішалися, прибираємо масу з водяної бані.
Невеликими порціями додаємо борошно і замішуємо тісто. Тісто має бути м'яким, потім прибираємо його в холод на 20-30 хвилин, після чого підсипає ще трохи борошна і перемішуємо руками.
Готове тісто розгортаємо тонким шаром, близько 4 мм. І формочками вирізаємо пряники.
Заготовки кладемо на деко покритий пекарської папером. Випікаємо при температурі 180-190 градусів близько 10-12 хвилин.
Готові пряники можна покрити глазур'ю. Для цього змішаємо цукрову пудру і сік лимона. Глазур намазуємо на остиглі пряники.
Готово, угощайтесь!
Готово, угощайтесь!