Мусака овощна
(покроковий рецепт з фото)
Цього літа я все частіше стала звертати свою увагу на Середземноморську кухню. Просто обожнюю її. Особливо грецькі страви. Мені дуже близько їх поєднання продуктів, текстур і смаків.
Цього разу я хочу вам розповісти про те, як приготувати мусака овочеву. Влітку її запікаю часто. Вона дуже ситна і досить просто готується. По суті це запіканка з сиром і йогуртом. Поєднання овочів із заправкою просто тануть у роті. Спробуйте змінювати складові на ваш смак.
- Баклажан - 400 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Сочевиця червона - 100 грам
- Грецький йогурт - 125 грам
- Твердий сир - 50 грам
- Ріпчасту цибулю червоний - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Сир Рікотта - 125 грам
- Яйце - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Вода - 250 мілілітрів
Баклажани промийте і наріжте кружальцями. Засипте їх сіллю. Залиште на 10 хвилин. Потім промийте водою. Далі обсмажте в олії до рум'яного відтінку.
Перець з зеленню промийте і наріжте. Помідори обшпарте, очистіть від шкірки. Також дрібно наріжте. Часник подрібніть. Цибулю очистіть, дрібно наріжте. Обсмажте овочі в олії протягом 5 хвилин. Додайте до них пасту і корицю. Готуйте ще 4 хвилини.
Сочевицю промийте. Залийте її водою і варіть протягом 25 хвилин.
Овочі укладіть у форму для випічки. Змішайте їх з сочевицею. Зверху все засипте зеленню.
Змішайте Рікотта з йогуртом, сіллю, яйцями, мускатним горіхом, чорним перцем. Залийте сумішшю блюдо. Зверху натріть сир.
Готуйте мусака протягом 30 хвилин при 170 градусах в духовці. Смачного!