Рецепт Мусака овощна фото

Мусака овощна
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі, Молочні продукти, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Цього літа я все частіше стала звертати свою увагу на Середземноморську кухню. Просто обожнюю її. Особливо грецькі страви. Мені дуже близько їх поєднання продуктів, текстур і смаків.

Цього разу я хочу вам розповісти про те, як приготувати мусака овочеву. Влітку її запікаю часто. Вона дуже ситна і досить просто готується. По суті це запіканка з сиром і йогуртом. Поєднання овочів із заправкою просто тануть у роті. Спробуйте змінювати складові на ваш смак.

  • Баклажан - 400 грам
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Сочевиця червона - 100 грам
  • Грецький йогурт - 125 грам
  • Твердий сир - 50 грам
  • Ріпчасту цибулю червоний - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Сир Рікотта - 125 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 250 мілілітрів
мусака ovoshtnaya - фото крок 1
Баклажани промийте і наріжте кружальцями. Засипте їх сіллю. Залиште на 10 хвилин. Потім промийте водою. Далі обсмажте в олії до рум'яного відтінку.
мусака ovoshtnaya - фото крок 2
Перець з зеленню промийте і наріжте. Помідори обшпарте, очистіть від шкірки. Також дрібно наріжте. Часник подрібніть. Цибулю очистіть, дрібно наріжте. Обсмажте овочі в олії протягом 5 хвилин. Додайте до них пасту і корицю. Готуйте ще 4 хвилини.
мусака ovoshtnaya - фото крок 3
Сочевицю промийте. Залийте її водою і варіть протягом 25 хвилин.
мусака ovoshtnaya - фото крок 4
Овочі укладіть у форму для випічки. Змішайте їх з сочевицею. Зверху все засипте зеленню.
мусака ovoshtnaya - фото крок 5
Змішайте Рікотта з йогуртом, сіллю, яйцями, мускатним горіхом, чорним перцем. Залийте сумішшю блюдо. Зверху натріть сир.
мусака ovoshtnaya - фото крок 6
Готуйте мусака протягом 30 хвилин при 170 градусах в духовці. Смачного!

Схожі рецепти