Рецепт Запечений овочевий мусака фото

Запечений овочевий мусака
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Мусака овочева запечена моє улюблене блюдо. Особливо влітку хочеться їсти більше овочів, їжа повинна бути легкою і приємною. Є багато рецептів мусаки, мій дуже цікавий, я взяла його в Греції!

Опис приготування:

Мусака овочева запечена готується довго, тому робити її потрібно більшу. Окремо запікаються цукіні, баклажани і картоплю, гасяться помідори і готується соус Бешамель. А потім все збирається разом і знову запікається. Смачна страва мусака можна готувати і з м'ясом, а картопля брати у вигляді пюре. Освойте приготування мусака овочевий, а потім робіть всілякі варіанти! Успіхів і приємного апетиту!

  • Цукіні - 3 штуки
  • Картопля - 4-5 штук
  • Баклажани - 3 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля - 1 штука
  • Червоний перець - 1 штука
  • Фета - 12 склянок
  • Пармезан - 10 Ст. Ложок
  • Молоко - 3 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
запечений овочевий мусака - фото крок 1
Баклажан порізати кільцями.
запечений овочевий мусака - фото крок 2
У духовці обсмажити баклажани при 230 градусах протягом 5 хвилин.
запечений овочевий мусака - фото крок 3
Також обсмажити цукіні і картопля.
запечений овочевий мусака - фото крок 4
У сковороді обсмажити цибулю, перець, часник. Додати сочевицю, помідори, зелень і спеції. Гасити 10 хвилин.
запечений овочевий мусака - фото крок 5
У форму укласти баклажани.
запечений овочевий мусака - фото крок 6
Вставити картопля.
запечений овочевий мусака - фото крок 7
На картопля покладіть томати з сочевицею. Посипте частиною фети і пармезану.
запечений овочевий мусака - фото крок 8
Зверху викладіть цукіні, картопля .
запечений овочевий мусака - фото крок 9
Вставте баклажани і посипте сиром пармезан. Поставте на 20 хвилин в духовку при 190 градусах.
запечений овочевий мусака - фото крок 10
Приготуйте соус бешамель. У розтоплене масло додайте борошно, збивайте поки суміш не стане світло-коричневого кольору. Додати пармезан, сіль, мускатний горіх, перець. Додайте збите яйце, помішуючи.
запечений овочевий мусака - фото крок 11
Мусаку залийте соусом і посипте сиром. Поверніть її в духовку і запікайте ще 30 хвилин.
запечений овочевий мусака - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти