Запечений овочевий мусака
(покроковий рецепт з фото)
Мусака овочева запечена моє улюблене блюдо. Особливо влітку хочеться їсти більше овочів, їжа повинна бути легкою і приємною. Є багато рецептів мусаки, мій дуже цікавий, я взяла його в Греції!
Мусака овочева запечена готується довго, тому робити її потрібно більшу. Окремо запікаються цукіні, баклажани і картоплю, гасяться помідори і готується соус Бешамель. А потім все збирається разом і знову запікається. Смачна страва мусака можна готувати і з м'ясом, а картопля брати у вигляді пюре. Освойте приготування мусака овочевий, а потім робіть всілякі варіанти! Успіхів і приємного апетиту!
- Цукіні - 3 штуки
- Картопля - 4-5 штук
- Баклажани - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Червоний перець - 1 штука
- Фета - 12 склянок
- Пармезан - 10 Ст. Ложок
- Молоко - 3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
Баклажан порізати кільцями.
У духовці обсмажити баклажани при 230 градусах протягом 5 хвилин.
Також обсмажити цукіні і картопля.
У сковороді обсмажити цибулю, перець, часник. Додати сочевицю, помідори, зелень і спеції. Гасити 10 хвилин.
У форму укласти баклажани.
Вставити картопля.
На картопля покладіть томати з сочевицею. Посипте частиною фети і пармезану.
Зверху викладіть цукіні, картопля .
Вставте баклажани і посипте сиром пармезан. Поставте на 20 хвилин в духовку при 190 градусах.
Приготуйте соус бешамель. У розтоплене масло додайте борошно, збивайте поки суміш не стане світло-коричневого кольору. Додати пармезан, сіль, мускатний горіх, перець. Додайте збите яйце, помішуючи.
Мусаку залийте соусом і посипте сиром. Поверніть її в духовку і запікайте ще 30 хвилин.
Смачного!