Рецепт Мусака з баклажанами і картоплею фото

Мусака з баклажанами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Баклажан, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Хочу на ваш суд уявити дуже класний рецепт приготування мусака з баклажанами і картоплею. Справжня родзинка грецької кухні в домашніх умовах. Це неймовірно смачно і апетитно.

Цей рецепт розповість, як приготувати мусака з баклажанами і картоплею в домашніх умовах. Ця страва - прекрасний варіант не тільки для щоденного, але і для святкового столу. Найчастіше в фарш використовують яловичину, але ви можете експериментувати і взяти свинину або курку, наприклад. Блюдо виходить дуже красивим, з апетитною скоринкою, і буквально тане в роті. Його однозначно варто спробувати.

  • Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Фарш - 450 грам
  • Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
  • Томатна паста - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Баклажани - 2 штуки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Молоко - 3 склянки
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Сир - 150 грам
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 1
1. Баклажани вимийте, наріжте кружальцями і щедро посоліть. Залиште на деякий час, а потім як слід промийте під проточною водою, щоб пішла зайва гіркота.
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 2
2. Додайте трохи спецій за смаком, викладіть обсушені кружечки баклажанів на деко, збризніть оливковим маслом і відправте в розігріту духовку. Запікайте їх до рум'яності близько півгодини.
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 3
3. Для приготування м'ясної начинки обсмажте в невеликій кількості оливкової олії дрібно нарізану цибулю. Додайте фарш і смажте, помішуючи. Додати сіль, поперчіть, додайте червоне вино, мускатний горіх і трохи томатної пасти. Все як слід перемішайте і тушкуйте на середньому вогні до готовності.
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 4
4. Картопля вимийте, очистіть (молодий можна залишити в шкірці) і обсушити. Наріжте тонкими скибочками. Розігрійте на сковороді оливкове масло і обсмажте на сильному вогні картопля до рум'яності з двох сторін. Також можна в рецепт приготування мусака використовувати картопляне пюре.
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 5
5. Останній підготовчий етап - це соус. Для його приготування в сотейнику доведіть до кипіння молоко. Окремо на сковороді розтопіть вершкове масло. Всипте борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Коли мука стане золотистою, перекладіть її в молоко. Додайте сіль, перець, мускатний горіх і зніміть з вогню. Остудіть трохи, а після додайте збиті яйця і тертий сир. Продовжуйте збивати, поки соус не стане повністю однорідним.
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 6
6. Жароміцних форму змажте маслом. Викладіть на дно кружечки обсмаженого картоплі.
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 7
7. Зверху викладіть баклажани.
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 8
8. І розподіліть рівним шаром м'ясний фарш.
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 9
9. Залийте все це соусом, акуратно розподіливши так, щоб він все покрив. І відправте форму в розігріту духовку.
мусака з баклажанами і картоплею - фото крок 10
10. Запікайте близько години до появи рум'яної скоринки. От і все, мусака з баклажанами і картоплею в домашніх умовах готова до подачі. Смачного!

Схожі рецепти