Мусака з картоплею і баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо настала пора дивувати гостей новими смачними стравами, чому б вам не впізнати, як приготувати мусака з картоплею і баклажанами. Смачно, ситно, ароматно і оригінально! І при цьому недорого.
Пропоную вам класичний рецепт мусаки з картоплею і баклажанами, дуже ситної і смачної запіканки з східними країнами. По суті, всі овочі тут використовуються сезонні, так що блюдо ще й для домашнього бюджету дуже вигідно, не кажучи вже про те, що гостями з'їдається за дві секунди! А заради цього варто постояти над плитою.
1. Для початку картопля, баклажани і цибулю вимиємо і очистимо від шкірки. Нарізаємо картоплю і баклажани кружечками приблизно в сантиметр завтовшки, а можна і тонше.
2. Тепер на рослинному маслі обсмажуємо і картопля і баклажан, поки не зарум'яняться.
3. Дістаємо з пательні овочі, і там же обсмажити дрібно нарізану цибулю до появи золотистої скоринки. Тепер додаємо фарш, і ретельно перемішуємо.
4. Помідор натираємо на тертці і додаємо в суміш на сковорідці. Туди ж додамо томатну пасту, сіль і перець за смаком. Знову добре перемішати.
5. Зменшуємо вогонь і тримаємо під кришкою приблизно 10 хвилин.
6. Саме час підготувати лист для запікання, - застилає його папером або змащуємо будь-яким жиром. Викладаємо шарами картоплю, баклажани і заливаємо зверху соусом зі сковорідки.
7. Натираємо зверху твердий сир і відправляємо в розігріту духовку на півгодини.
У мене духовка більше 180 градусів не нагрівається, тому довелося тримати запіканку ще 10 хвилин. В будь-якому випадку, мусака з картоплею і баклажанами у домашніх умовах мене ще ні разу не підводила, - більш суха, або більш соковита, вона однаково смачна. Спробуйте!
- Фарш - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Баклажан - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Для початку картопля, баклажани і цибулю вимиємо і очистимо від шкірки. Нарізаємо картоплю і баклажани кружечками приблизно в сантиметр завтовшки, а можна і тонше.
2. Тепер на рослинному маслі обсмажуємо і картопля і баклажан, поки не зарум'яняться.
3. Дістаємо з пательні овочі, і там же обсмажити дрібно нарізану цибулю до появи золотистої скоринки. Тепер додаємо фарш, і ретельно перемішуємо.
4. Помідор натираємо на тертці і додаємо в суміш на сковорідці. Туди ж додамо томатну пасту, сіль і перець за смаком. Знову добре перемішати.
5. Зменшуємо вогонь і тримаємо під кришкою приблизно 10 хвилин.
6. Саме час підготувати лист для запікання, - застилає його папером або змащуємо будь-яким жиром. Викладаємо шарами картоплю, баклажани і заливаємо зверху соусом зі сковорідки.
7. Натираємо зверху твердий сир і відправляємо в розігріту духовку на півгодини.
У мене духовка більше 180 градусів не нагрівається, тому довелося тримати запіканку ще 10 хвилин. В будь-якому випадку, мусака з картоплею і баклажанами у домашніх умовах мене ще ні разу не підводила, - більш суха, або більш соковита, вона однаково смачна. Спробуйте!