Рецепт Мусака з картоплею і баклажанами фото

Мусака з картоплею і баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Баклажан , Фарш
Вегетаріанське харчування
Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо настала пора дивувати гостей новими смачними стравами, чому б вам не впізнати, як приготувати мусака з картоплею і баклажанами. Смачно, ситно, ароматно і оригінально! І при цьому недорого.

Опис приготування:

Пропоную вам класичний рецепт мусаки з картоплею і баклажанами, дуже ситної і смачної запіканки з східними країнами. По суті, всі овочі тут використовуються сезонні, так що блюдо ще й для домашнього бюджету дуже вигідно, не кажучи вже про те, що гостями з'їдається за дві секунди! А заради цього варто постояти над плитою.

1. Для початку картопля, баклажани і цибулю вимиємо і очистимо від шкірки. Нарізаємо картоплю і баклажани кружечками приблизно в сантиметр завтовшки, а можна і тонше.

2. Тепер на рослинному маслі обсмажуємо і картопля і баклажан, поки не зарум'яняться.

3. Дістаємо з пательні овочі, і там же обсмажити дрібно нарізану цибулю до появи золотистої скоринки. Тепер додаємо фарш, і ретельно перемішуємо.

4. Помідор натираємо на тертці і додаємо в суміш на сковорідці. Туди ж додамо томатну пасту, сіль і перець за смаком. Знову добре перемішати.

5. Зменшуємо вогонь і тримаємо під кришкою приблизно 10 хвилин.

6. Саме час підготувати лист для запікання, - застилає його папером або змащуємо будь-яким жиром. Викладаємо шарами картоплю, баклажани і заливаємо зверху соусом зі сковорідки.

7. Натираємо зверху твердий сир і відправляємо в розігріту духовку на півгодини.

У мене духовка більше 180 градусів не нагрівається, тому довелося тримати запіканку ще 10 хвилин. В будь-якому випадку, мусака з картоплею і баклажанами у домашніх умовах мене ще ні разу не підводила, - більш суха, або більш соковита, вона однаково смачна. Спробуйте!


  • Фарш - 200 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Баклажан - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 100 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Пропоную вам класичний рецепт мусаки з картоплею і баклажанами, дуже ситної і смачної запіканки з східними країнами. По суті, всі овочі тут використовуються сезонні, так що блюдо ще й для домашнього бюджету дуже вигідно, не кажучи вже про те, що гостями з'їдається за дві секунди! А заради цього варто постояти над плитою.

1. Для початку картопля, баклажани і цибулю вимиємо і очистимо від шкірки. Нарізаємо картоплю і баклажани кружечками приблизно в сантиметр завтовшки, а можна і тонше.

2. Тепер на рослинному маслі обсмажуємо і картопля і баклажан, поки не зарум'яняться.

3. Дістаємо з пательні овочі, і там же обсмажити дрібно нарізану цибулю до появи золотистої скоринки. Тепер додаємо фарш, і ретельно перемішуємо.

4. Помідор натираємо на тертці і додаємо в суміш на сковорідці. Туди ж додамо томатну пасту, сіль і перець за смаком. Знову добре перемішати.

5. Зменшуємо вогонь і тримаємо під кришкою приблизно 10 хвилин.

6. Саме час підготувати лист для запікання, - застилає його папером або змащуємо будь-яким жиром. Викладаємо шарами картоплю, баклажани і заливаємо зверху соусом зі сковорідки.

7. Натираємо зверху твердий сир і відправляємо в розігріту духовку на півгодини.

У мене духовка більше 180 градусів не нагрівається, тому довелося тримати запіканку ще 10 хвилин. В будь-якому випадку, мусака з картоплею і баклажанами у домашніх умовах мене ще ні разу не підводила, - більш суха, або більш соковита, вона однаково смачна. Спробуйте!

Схожі рецепти