Мусака з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите кухні інших народів, то вам обов'язково варто спробувати це грецьке блюдо. Мусака з картоплею - це один із сотні варіантів приготування, який точно варто спробувати.
Мусака з картоплею, приготована за цим рецептом, - це ідеальне поєднання м'яса і овочів. Докладні інструкції допоможуть вам зробити це не найпростіше блюдо будинку. Запікається мусака в духовці при температурі 180 градусів.
- Фарш - 600-700 грам
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Томатний соус - 300 мілілітрів
- Червоне вино - 150 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Цукор - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Баклажан - 500 грам
- Кабачок - 500 грам
- Картопля - 5-6 штук
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 7 Ст. Ложок
- Яйце - 4 штуки
- Сир - 250-300 грам
1. Рецепт приготування мусака з картоплею не можна назвати складними, але тут досить багато процесів, які вимагає часу і анітрохи зусиль. Для початку необхідно приготувати фарш. Для цього потрібно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку м'ясо. На сковороді розігріти трохи рослинного (краще оливкової) масла. Тим часом очистити і нарізати маленьким кубиком цибулю. Відправити його в масло і трохи обсмажити (до прозорості). Додати до цибулі фарш і, постійно помішуючи, щоб не було грудок, смажити кілька хвилин. Саме час додати томатний соус. Тепер можна приправити сіллю, перцем, щіпкою цукру і кориці, вином. Все добре перемішати і тушкувати на повільному вогні до випаровування всієї рідини.
2. Картопля вимити і очистити. Нарізати тонкими скибочками і злегка обсмажити на олії. Готову картоплю викласти на дно жароміцної форми.
3. Кабачки також вимити, нарізати і злегка обсмажити. Потім викласти на картоплю.
4. Присипати овочі тертим сиром.
5. Баклажани посолити, потім промити і обсмажити на рослинному маслі. Викласти в форму і злегка присипати сиром.
6. Саме час викласти приготований фарш у форму. Його теж необхідно присипати сиром.
7. У невеликій каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно і постійно помішувати, щоб вона не почала пригорати. Потроху вливати молоко і ретельно перемішувати. Проварити крем на повільному вогні близько 3 хвилин. Посолити і за бажанням приправити перцем.
8. В трохи охолонувши крем додати яйця і ретельно перемішати.
9. Готовий крем вилити в форму і зверху висипати залишився тертий сир.
10. Через 30-35 хвилин мусака з картоплею в домашніх умовах буде готова. Ступінь її готовності можна визначити по рум'яної скоринки.