Рецепт Мусака з картоплею фото

Мусака з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Якщо ви любите кухні інших народів, то вам обов'язково варто спробувати це грецьке блюдо. Мусака з картоплею - це один із сотні варіантів приготування, який точно варто спробувати.

Мусака з картоплею, приготована за цим рецептом, - це ідеальне поєднання м'яса і овочів. Докладні інструкції допоможуть вам зробити це не найпростіше блюдо будинку. Запікається мусака в духовці при температурі 180 градусів.

  • Фарш - 600-700 грам
  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
  • Томатний соус - 300 мілілітрів
  • Червоне вино - 150 мілілітрів
  • Цибулина - 1 штука
  • Цукор - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Баклажан - 500 грам
  • Кабачок - 500 грам
  • Картопля - 5-6 штук
  • Молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 7 Ст. Ложок
  • Яйце - 4 штуки
  • Сир - 250-300 грам
мусака з картоплею - фото крок 1
1. Рецепт приготування мусака з картоплею не можна назвати складними, але тут досить багато процесів, які вимагає часу і анітрохи зусиль. Для початку необхідно приготувати фарш. Для цього потрібно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку м'ясо. На сковороді розігріти трохи рослинного (краще оливкової) масла. Тим часом очистити і нарізати маленьким кубиком цибулю. Відправити його в масло і трохи обсмажити (до прозорості). Додати до цибулі фарш і, постійно помішуючи, щоб не було грудок, смажити кілька хвилин. Саме час додати томатний соус. Тепер можна приправити сіллю, перцем, щіпкою цукру і кориці, вином. Все добре перемішати і тушкувати на повільному вогні до випаровування всієї рідини.
мусака з картоплею - фото крок 2
2. Картопля вимити і очистити. Нарізати тонкими скибочками і злегка обсмажити на олії. Готову картоплю викласти на дно жароміцної форми.
мусака з картоплею - фото крок 3
3. Кабачки також вимити, нарізати і злегка обсмажити. Потім викласти на картоплю.
мусака з картоплею - фото крок 4
4. Присипати овочі тертим сиром.
мусака з картоплею - фото крок 5
5. Баклажани посолити, потім промити і обсмажити на рослинному маслі. Викласти в форму і злегка присипати сиром.
мусака з картоплею - фото крок 6
6. Саме час викласти приготований фарш у форму. Його теж необхідно присипати сиром.
мусака з картоплею - фото крок 7
7. У невеликій каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно і постійно помішувати, щоб вона не почала пригорати. Потроху вливати молоко і ретельно перемішувати. Проварити крем на повільному вогні близько 3 хвилин. Посолити і за бажанням приправити перцем.
мусака з картоплею - фото крок 8
8. В трохи охолонувши крем додати яйця і ретельно перемішати.
мусака з картоплею - фото крок 9
9. Готовий крем вилити в форму і зверху висипати залишився тертий сир.
мусака з картоплею - фото крок 10
10. Через 30-35 хвилин мусака з картоплею в домашніх умовах буде готова. Ступінь її готовності можна визначити по рум'яної скоринки.

Схожі рецепти