Рецепт Мусака з картоплею фото

Мусака з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви любите кухні інших народів, то вам обов'язково варто спробувати це грецьке блюдо. Мусака з картоплею - це один із сотні варіантів приготування, який точно варто спробувати.

Опис приготування:

Мусака з картоплею, приготована за цим рецептом, - це ідеальне поєднання м'яса і овочів. Докладні інструкції допоможуть вам зробити це не найпростіше блюдо будинку. Запікається мусака в духовці при температурі 180 градусів.

  • Фарш - 600-700 грам
  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
  • Томатний соус - 300 мілілітрів
  • Червоне вино - 150 мілілітрів
  • Цибулина - 1 штука
  • Цукор - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Баклажан - 500 грам
  • Кабачок - 500 грам
  • Картопля - 5-6 штук
  • Молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 7 Ст. Ложок
  • Яйце - 4 штуки
  • Сир - 250-300 грам
мусака з картоплею - фото крок 1
1. Рецепт приготування мусака з картоплею не можна назвати складними, але тут досить багато процесів, які вимагає часу і анітрохи зусиль. Для початку необхідно приготувати фарш. Для цього потрібно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку м'ясо. На сковороді розігріти трохи рослинного (краще оливкової) масла. Тим часом очистити і нарізати маленьким кубиком цибулю. Відправити його в масло і трохи обсмажити (до прозорості). Додати до цибулі фарш і, постійно помішуючи, щоб не було грудок, смажити кілька хвилин. Саме час додати томатний соус. Тепер можна приправити сіллю, перцем, щіпкою цукру і кориці, вином. Все добре перемішати і тушкувати на повільному вогні до випаровування всієї рідини.
мусака з картоплею - фото крок 2
2. Картопля вимити і очистити. Нарізати тонкими скибочками і злегка обсмажити на олії. Готову картоплю викласти на дно жароміцної форми.
мусака з картоплею - фото крок 3
3. Кабачки також вимити, нарізати і злегка обсмажити. Потім викласти на картоплю.
мусака з картоплею - фото крок 4
4. Присипати овочі тертим сиром.
мусака з картоплею - фото крок 5
5. Баклажани посолити, потім промити і обсмажити на рослинному маслі. Викласти в форму і злегка присипати сиром.
мусака з картоплею - фото крок 6
6. Саме час викласти приготований фарш у форму. Його теж необхідно присипати сиром.
мусака з картоплею - фото крок 7
7. У невеликій каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно і постійно помішувати, щоб вона не почала пригорати. Потроху вливати молоко і ретельно перемішувати. Проварити крем на повільному вогні близько 3 хвилин. Посолити і за бажанням приправити перцем.
мусака з картоплею - фото крок 8
8. В трохи охолонувши крем додати яйця і ретельно перемішати.
мусака з картоплею - фото крок 9
9. Готовий крем вилити в форму і зверху висипати залишився тертий сир.
мусака з картоплею - фото крок 10
10. Через 30-35 хвилин мусака з картоплею в домашніх умовах буде готова. Ступінь її готовності можна визначити по рум'яної скоринки.

Схожі рецепти