Рецепт Мусака класична фото

Мусака класична
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Баклажан, Фарш
Страви без випічки
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Мусака - класичне блюдо грецької кухні, багато хто пробував його у відпустці, але не наважувалися приготувати вдома. Однак процес приготування мусака не так вже й складний, дерзайте, і у вас все вийде!

Ми роздивились, як приготувати класичну мусака. Сподіваюся, процес не здався вам занадто складним. Нарізати блюдо красивими рівними шматочками вийде тільки тоді, коли воно охолоне. Мусака прекрасно поєднується з сухим вином і оливками. Приємної вечері!

  • Фарш - 400 грам (яловичина, або яловичина + свинина)
  • Баклажан - 1 штука (великий)
  • Картопля - 500 грам
  • Помідори - 3 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сир - 150 грам (легкоплавкий)
  • Петрушка - 1 пучок
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 0, 4-0, 5 L
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Біле вино - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
мусака класична - фото крок 1
Наріжте баклажани кільцями і замочіть в холодній воді з сіллю на 30-40 хвилин. Це необхідно, щоб з овоча вийшла вся гіркота.
мусака класична - фото крок 2
Почистіть картоплю і теж поріжте кільцями, поставте варитися хвилин на 15-20. Слідкуйте, щоб картопля не розварилася. Краще її трохи недоваріть, ніж переварити.
мусака класична - фото крок 3
Зніміть з помідорів шкірку, для цього зробіть на плодах надрізи навхрест, опустіть їх на 1 хвилину в киплячу воду, а потім відразу в холодну.
мусака класична - фото крок 4
Потім наріжте помідори невеликим кубиком.
Очистіть і поріжте цибулю четвертькольцами.
мусака класична - фото крок 5
Натріть сир на дрібній тертці.
мусака класична - фото крок 6
Обсушити баклажани і обсмажте кожен шматочок з обох сторін по парі хвилин. Смажити краще або взагалі без масла, або в невеликій кількості (потім надлишки жиру необхідно промокнути серветкою).
мусака класична - фото крок 7
У сковороду, де смажилися баклажани, надішліть фарш, смажте його близько 4 хвилин, ретельно розбиваючи грудочки.
мусака класична - фото крок 8
Додайте до фаршу цибулю, помідори, вино, сіль, перець, корицю і тушкуйте до повного випаровування рідини.
мусака класична - фото крок 9
Наріжте петрушку і додайте її до м'яса за хвилинку до виключення вогню.
мусака класична - фото крок 10
Поки готується м'ясо, приготуйте соус. Для цього в кухлик на невеликому вогні розтопіть вершкове масло, всипте до нього борошно і обсмажуйте суміш близько 4 хвилин, постійно ретельно перемішуючи дерев'яною лопаткою.
мусака класична - фото крок 11
Потім починайте повільно, тонкою цівкою, вливати молоко, інтенсивно заважаючи соус лопаткою, щоб не утворювалися грудочки. Краще влити спочатку 0, 4 молока, щоб потім можна було відрегулювати густоту соусу. Постійно помішуючи, доведіть соус до кипіння, всипте сіль, мускатний горіх і сир. Готуйте до повного розчинення сиру. Зніміть соус з вогню, остудіть хвилин 5, і втрутився попередньо трохи збиті виделкою яйця.
мусака класична - фото крок 12
Візьміть форму для запікання, змастіть її трохи маслом і викладіть шари мусака: спочатку картоплю, потім баклажани, після - м'ясо. Зверху полийте соусом. Надішліть в духовку хвилин на 40-50.
мусака класична - фото крок 13
Коли скоринка на блюді підрум'яниться, вийміть форму з духовки і дайте трохи охолонути. Подавайте, порізавши на порційні шматочки. Смачного!

Схожі рецепти