Рецепт Мусака кіпрська фото

Мусака кіпрська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
М'ясо, Овочі, Баклажан, Яловичина, Баранина
Страви без випічки
На обід, На святковий стіл
Випічка, Гарячі страви, Запіканка

Національне грецьке блюдо напевно сподобається чоловікам. Смачне поєднання овочів та м'яса, рум'яна сирна скоринка - ідеальне блюдо до обіду.

Пропоную приготувати на обід смачне і дуже ситне блюдо - мусака кіпрську. Ця страва середземноморської кухні влітку часто готує мій чоловік. М'ясо і баклажани - смачне поєднання. А ще ніжний соус, золотиста сирна скоринка…це дуже смачно. Рецепт приготування кіпрської мусаки не дуже складний. А якщо у вас на кухні будуть помічники - то це зробите ви з цим досить швидко. Розповідаю, як приготувати мусака кіпрську.

1. Баклажани миємо й нарізаємо або кружечками, або поздовжніми смужками. Злегка посипаємо сіллю і відставляємо в сторону хвилин на 20.

2. Ставимо варити картоплю в шкірці.

3. Баранину або яловичину нарізаємо дуже маленькими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі з дрібно нарізаною цибулею і часником. Солимо і перчимо до смаку.

4. З помідор знімаємо шкірку, нарізаємо і додаємо до м'яса, тушкуємо хвилин 15.

5. Баклажани споліскуємо водою і обсмажуємо на сухій сковороді або запікаємо в гарячій духовці.

6. Додаємо до м'яса вино і сухі трави, тушкуємо ще хвилин 10.

7. Приступаємо в приготування соусу. Розігріваємо в пательні або маленькій каструльці вершкове масло, всипаємо до нього борошно і обсмажуємо хвилини 3-4. Потім тонкою цівкою вливаємо вершки і ретельно розмішуємо, щоб не утворювалися грудочки. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Додаємо в соус мускатний горіх, щіпку перцю і солі, яйце. Розмішуємо.

8. Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кружечками.

9. Сир натираємо на середній тертці.

10. А тепер приступаємо до складання мусаки. Вона може бути одношарової або двошаровою - в залежності від величини вашої форми для запікання. Отже, в форму викладаємо всі продукти шарами. Нижній шар - баклажани, потім картопля, поверх нього - м'ясо. Заливаємо частиною соусу і посипаємо половиною тертого сиру, потім викладаємо продукти в тій же черговості.

11. Запікаємо мусака в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 30.

Виймаємо мусака з духовки, даємо їй трохи охолонути і подаємо на стіл. Краще подавати в тій же формі, в якій блюдо готувалося. Смачного!

  • Баранина або яловичина - 500 грам
  • Баклажани - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Помідори - 3-4 штук
  • Картопля - 2 штуки
  • Вершки - 2/3 склянки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Яйця - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Сир - 150 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Вино червоне сухе - 1/2 склянки
  • Суміш італійських трав - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
Пропоную приготувати на обід смачне і дуже ситне блюдо - мусака кіпрську. Ця страва середземноморської кухні влітку часто готує мій чоловік. М'ясо і баклажани - смачне поєднання. А ще ніжний соус, золотиста сирна скоринка…це дуже смачно. Рецепт приготування кіпрської мусаки не дуже складний. А якщо у вас на кухні будуть помічники - то це зробите ви з цим досить швидко. Розповідаю, як приготувати мусака кіпрську.

1. Баклажани миємо й нарізаємо або кружечками, або поздовжніми смужками. Злегка посипаємо сіллю і відставляємо в сторону хвилин на 20.

2. Ставимо варити картоплю в шкірці.

3. Баранину або яловичину нарізаємо дуже маленькими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі з дрібно нарізаною цибулею і часником. Солимо і перчимо до смаку.

4. З помідор знімаємо шкірку, нарізаємо і додаємо до м'яса, тушкуємо хвилин 15.

5. Баклажани споліскуємо водою і обсмажуємо на сухій сковороді або запікаємо в гарячій духовці.

6. Додаємо до м'яса вино і сухі трави, тушкуємо ще хвилин 10.

7. Приступаємо в приготування соусу. Розігріваємо в пательні або маленькій каструльці вершкове масло, всипаємо до нього борошно і обсмажуємо хвилини 3-4. Потім тонкою цівкою вливаємо вершки і ретельно розмішуємо, щоб не утворювалися грудочки. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Додаємо в соус мускатний горіх, щіпку перцю і солі, яйце. Розмішуємо.

8. Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кружечками.

9. Сир натираємо на середній тертці.

10. А тепер приступаємо до складання мусаки. Вона може бути одношарової або двошаровою - в залежності від величини вашої форми для запікання. Отже, в форму викладаємо всі продукти шарами. Нижній шар - баклажани, потім картопля, поверх нього - м'ясо. Заливаємо частиною соусу і посипаємо половиною тертого сиру, потім викладаємо продукти в тій же черговості.

11. Запікаємо мусака в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 30.

Виймаємо мусака з духовки, даємо їй трохи охолонути і подаємо на стіл. Краще подавати в тій же формі, в якій блюдо готувалося. Смачного!

Схожі рецепти