Рецепт Мусака з баклажанами і рисом фото

Мусака з баклажанами і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі , Баклажан , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Пироги , Запіканка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Мусака - це запіканка по-грецьки. Найвідоміша з них - мусака з фаршем і баклажанами. Я покажу вам інший варіант, для вегетаріанців і тих, кому подобаються овочі.

Опис приготування:

Мусака з баклажанами і рисом готується в два етапи. Спочатку треба приготувати овочі (запекти), соус і відварити рис, а потім запекти все в духовці, виклавши шарами.

  • Картопля - 500 грам
  • Баклажан - 600 грам
  • Кабачок - 500 грам
  • Масло оливкове - 6 Ст. Ложок
  • Рис відварений - 6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Sushenaya перекидається - 1 Чайна ложка
  • Вино біле сухе - 5 Ст. Ложок
  • Сік томатний - 250 мілілітрів
  • Молоко - 500 мілілітрів (для соусу)
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (для соусу)
  • Тертий сир твердий - 50-80 грам
мусака з баклажанами і рисом - фото крок 1
Очищені картоплю (невеликий), баклажани і кабачки порізати дольками по 2-3 см завтовшки, викласти на деко, змащений 3 ст.Л. Оливкового масла, посолити, перемішати руками і запекти в духовці при температурі 200 градусів до м'якості овочів (20-30 хв).
мусака з баклажанами і рисом - фото крок 2
Розігріти 3 ст.Л. Оливкового масла, пасерувати до прозорості дрібно нарізану цибулю, додати готовий рис, дрібно посічену зелень петрушки, перемішати.
мусака з баклажанами і рисом - фото крок 3
Відразу ж додати вино, томатний сік, гасити на середньому вогні, помішуючи, до випаровування рідини і загустіння маси.
мусака з баклажанами і рисом - фото крок 4
Зварити соус бешамель: розтопити в сотейнику вершкове масло. Коли масло починає підтавати, додати борошно, перемішати до отримання однорідної маси (тісто) і поступово додавати маленькими порціями молоко, постійно втручаючись його в олійно-борошняну масу. Довести соус молоком до бажаної густоти, приправити сіллю, перцем.
мусака з баклажанами і рисом - фото крок 5
У форму для запікання викласти шар овочів, змастити соусом бешамель.
мусака з баклажанами і рисом - фото крок 6
Зверху викласти томатно-рисову начинку.
мусака з баклажанами і рисом - фото крок 7
Знову викладаємо шар запечених овочів.
мусака з баклажанами і рисом - фото крок 8
Змастити соусом бешамель, посипати тертим сиром.
мусака з баклажанами і рисом - фото крок 9
Запікати при температурі 180 градусів до рум'яної (25-30 хв).
Смачного!

Схожі рецепти