Мусака з баклажанами і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Мусака - це запіканка по-грецьки. Найвідоміша з них - мусака з фаршем і баклажанами. Я покажу вам інший варіант, для вегетаріанців і тих, кому подобаються овочі.
Мусака з баклажанами і рисом готується в два етапи. Спочатку треба приготувати овочі (запекти), соус і відварити рис, а потім запекти все в духовці, виклавши шарами.
- Картопля - 500 грам
- Баклажан - 600 грам
- Кабачок - 500 грам
- Масло оливкове - 6 Ст. Ложок
- Рис відварений - 6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Sushenaya перекидається - 1 Чайна ложка
- Вино біле сухе - 5 Ст. Ложок
- Сік томатний - 250 мілілітрів
- Молоко - 500 мілілітрів (для соусу)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (для соусу)
- Тертий сир твердий - 50-80 грам
Очищені картоплю (невеликий), баклажани і кабачки порізати дольками по 2-3 см завтовшки, викласти на деко, змащений 3 ст.Л. Оливкового масла, посолити, перемішати руками і запекти в духовці при температурі 200 градусів до м'якості овочів (20-30 хв).
Розігріти 3 ст.Л. Оливкового масла, пасерувати до прозорості дрібно нарізану цибулю, додати готовий рис, дрібно посічену зелень петрушки, перемішати.
Відразу ж додати вино, томатний сік, гасити на середньому вогні, помішуючи, до випаровування рідини і загустіння маси.
Зварити соус бешамель: розтопити в сотейнику вершкове масло. Коли масло починає підтавати, додати борошно, перемішати до отримання однорідної маси (тісто) і поступово додавати маленькими порціями молоко, постійно втручаючись його в олійно-борошняну масу. Довести соус молоком до бажаної густоти, приправити сіллю, перцем.
У форму для запікання викласти шар овочів, змастити соусом бешамель.
Зверху викласти томатно-рисову начинку.
Знову викладаємо шар запечених овочів.
Змастити соусом бешамель, посипати тертим сиром.
Запікати при температурі 180 градусів до рум'яної (25-30 хв).
Смачного!
Смачного!