Мойва жаровні
(покроковий рецепт з фото)
В якості перекусу на природі або натуральній і смачною закуски до пива, хочу запропонувати вам посмажити мойву на мангалі. Рибка виходить дивно хрусткою і апетитною. Рекомендую на пробу!
Посмажити мойву можна безпосередньо на решітці або загорнувши рибку в фольгу. Що стосується маринаду, то тут ви сміливо можете експериментувати. Мойва хороша тим, що маринуватися їй потрібно зовсім небагато, так що основний час піде на очищення риби.
- Мойва - 25-30 штук
- Лимон - 1/4 штуки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Рибку промийте, очистіть від голови і нутрощів.
Додайте сіль, перець і спеції для риби.
Викладіть в миску пару ложок майонезу.
Вичавіть трохи соку лимона.
Акуратно все перемішайте.
Поки мойва маринується, підготуйте мангал.
Викладіть рибку на решітку.
І смажте до рум'яної і хрусткої скоринки.
Мойва жаровні - відмінна ідея закуски на пікніку. Смачного!