Osetrina жаровні
(покроковий рецепт з фото)
Osetrina жаровні - найпрекрасніше ласощі для рибних гурманів. Відомо, що осетрина - риба, яка не потребує особливих зусиль у приготуванні, і це робить її ще привабливішою!
Рецепт приготування осетрини на мангалі до неподобства простий. Єдина складність виникає, якщо у вас ціла необроблена риба. Тоді раджу звернутися за допомогою до спеціальним рецептом, який розповість як правильно слід обробляти осетра. Ну, а у нас - рецепт осетрини на мангалі:
1. Готуємо шматочки риби - найкраще нарізати пластами середнього розміру поперек волокон. Потім гарненько промиваємо під проточною водою від слизу і обсушуємо паперовим рушником.
2. Готуємо маринад. Спочатку нарізаємо цибулю тоненькими півкільцями або соломкою, лимони очищаємо від цедри і натираємо на тертці, кінзу дрібно рубаємо і складаємо це все в зручну, досить глибокий посуд. Туди ж видавлюємо сік лимонів, додаємо сіль, перець, спеції і виливаємо 100 мл білого вина. Все гарненько змішуємо.
3. Заготовлені шматки риби опускаємо в посуд з маринадом. Ми залишаємо осетрину маринуватися приблизно на годину.
4. Готуємо мангал, осетрину нанизуємо на шампури. Рибу обсмажуємо на вугіллі не більш 25 хвилин. Осетрину найкраще подавати з овочами, соліннями і білим вином.
Смачного!
- Осетрина - 1 штука(1 кг)
- Біле вино - 100 мілілітрів
- Лимон - 2-3 штук
- Свіжа кінза - 1 штука (пучок)
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
- Цибуля - 4 штуки
1. Готуємо шматочки риби - найкраще нарізати пластами середнього розміру поперек волокон. Потім гарненько промиваємо під проточною водою від слизу і обсушуємо паперовим рушником.
2. Готуємо маринад. Спочатку нарізаємо цибулю тоненькими півкільцями або соломкою, лимони очищаємо від цедри і натираємо на тертці, кінзу дрібно рубаємо і складаємо це все в зручну, досить глибокий посуд. Туди ж видавлюємо сік лимонів, додаємо сіль, перець, спеції і виливаємо 100 мл білого вина. Все гарненько змішуємо.
3. Заготовлені шматки риби опускаємо в посуд з маринадом. Ми залишаємо осетрину маринуватися приблизно на годину.
4. Готуємо мангал, осетрину нанизуємо на шампури. Рибу обсмажуємо на вугіллі не більш 25 хвилин. Осетрину найкраще подавати з овочами, соліннями і білим вином.
Смачного!