Kizhuch жаровні
(покроковий рецепт з фото)
З настанням тепла так і тягне на природу, тому я хочу запропонувати вам рецепт дуже смачного і соковитого кіжуча, який стане родзинкою будь-якого вашого пікніка!
Хочу сьогодні поділитися з вами простим рецептом, як приготувати кижуч на мангалі. Таке блюдо я одного разу спробувала у подруги на дачі. Рибу я шалено люблю і часто готую. Перепробувала безліч різних маринадів, але цей мене буквально підкорив! Риба виходить соковитою, ароматної і просто тане в роті! Воістину відповідний рецепт для весняних походів до лісу!
Читайте, пробуйте, і обов'язково діліться враженнями!
1. Рибу потрібно очистити, промити і нарізати на порційні шматочки.
2. На великій тертці трьом корінь імбиру. Змішуємо його з соєвим соусом і апельсиновим соком, злегка перчимо.
3. Викладаємо рибу в каструлю, заливаємо її вийшов маринадом. В ідеалі варто дати їй настоятися в холодильнику годин 9-12, але оскільки риба продукт ніжний, то 1-2 годин цілком вистачить, щоб вона просочилася.
4. Моєму перець і цибулю, очищаємо. Перець нарізаємо на невеликі шматочки, а цибуля - кільцями. В окремій мисці овочі солимо, перчимо і заправляємо лимонним соком.
5. Промаринуватися рибку нанизуємо на шампури, чергуючи з шматочками перцю і цибулі. Смажте її на мангалі до готовності, не забуваючи перевертати.
Смачного!
За бажанням можна використовувати будь-які інші овочі, так ваш шашлик буде ще смачніше і про гарнір не доведеться думати!
- Kijuç - 2 кілограма
- Перець болгарський - 4 штуки
- Лимонний сік - 1/2 склянки
- Соєвий соус - 1 Склянка
- Апельсиновий сік - 1 Склянка
- Імбир - 1 штука (корінь)
- Цибуля ріпчаста - 5 штук
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Читайте, пробуйте, і обов'язково діліться враженнями!
1. Рибу потрібно очистити, промити і нарізати на порційні шматочки.
2. На великій тертці трьом корінь імбиру. Змішуємо його з соєвим соусом і апельсиновим соком, злегка перчимо.
3. Викладаємо рибу в каструлю, заливаємо її вийшов маринадом. В ідеалі варто дати їй настоятися в холодильнику годин 9-12, але оскільки риба продукт ніжний, то 1-2 годин цілком вистачить, щоб вона просочилася.
4. Моєму перець і цибулю, очищаємо. Перець нарізаємо на невеликі шматочки, а цибуля - кільцями. В окремій мисці овочі солимо, перчимо і заправляємо лимонним соком.
5. Промаринуватися рибку нанизуємо на шампури, чергуючи з шматочками перцю і цибулі. Смажте її на мангалі до готовності, не забуваючи перевертати.
Смачного!
За бажанням можна використовувати будь-які інші овочі, так ваш шашлик буде ще смачніше і про гарнір не доведеться думати!