Язик варений
(покроковий рецепт з фото)
Таке блюдо як відвареної яловичий язик не дарма вважається делікатесом. Це м'ясо дуже ніжне, нежирне і дійсно смачне. Подивіться, як приготувати язик варений на будь-який випадок дуже просто.
Щоб шкіра з язика злазила простіше, після відварювання м'ясо рекомендується облити крижаною водою. Але мені, наприклад, робити цього не доводиться, шкіра і так відходить добре, якщо м'ясо як слід проварилося.
За бажанням при варінні можна додати в каструлю часник, цибулину або морква, щоб м'ясо придбало додаткові смакові нотки.
- Язик яловичий - 2-3 штук
- Лист лавровий - 3 штуки
- Перець чорний горошок - 6-8 штук
Мови потрібно добре вимити, можна навіть зі щіточкою. Залийте язика водою, додайте лавровий лист і перець. За смаком можете покласти в воду пару головок часнику.
Варіть язик кілька годин. Розрахунок: приблизно годину варіння на 500 г м'яса. Шкіра повинна стати білою.
Дістаньте язика з каструлі і дайте трохи охолонути. Тепер зробіть надрізи і зніміть шкіру.
Готовий язик можна вживати як закуску, нарізавши пластинками, або ж додавати в салати та інші страви.