Морський окунь на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Риба приготовлена на мангалі анітрохи не поступається за смаком м'яса. Відмінний варіант - це морський окунь. Його можна замаринувати або відразу ж обсмажувати на вугіллі. Вибір за вами.
Якщо ви вирішили не марнувати морського окуня, тоді обмажте його рясно рослинним маслом, в ідеалі оливковою, присипте морською сіллю і перцем і обсмажують на вугіллі до готовності.
- Морський окунь - 4 штуки
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Цибуля зелена - 2 штуки
- Кріп - 1/2 пучка
- Перець чорний горошком - За смаком
- Бальзамічний оцет - 1/2 чайних ложки
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1/4 чайних ложки
- Куркума - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
В окремому посуді змішайте спеції, масло і оцет. Rиbu чистий, зробіть поздовжні розрізи ножем. Підготовленою сумішшю натріть кожну тушку.
Рибу перекладіть в глибоку тару і засипте нарізаними цибулею та кропом. Добре перемішайте. Залиште від 2 до 4 годин маринуватися.
Після закінчення часу обсмажте рибу на решітці, з двох боків, на середніх вугіллі, протягом 20 хвилин.
Риба готова.
Ви можете подати рибу гарячої, але також є не менше смачний варіант: на дно тари покладіть кріп, зверху рибу і закрийте кришкою, залиште до повного охолодження.