Морський червоний окунь
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо окуня дуже смачне, придатне практично для всіх видів кулінарної обробки: варка, промінь, гасіння, копчення. Але простіше і смачніше за все такий варіант, як приготувати морського червоного окуня.
Запікати морського окуня, як і будь-яку іншу рибу, швидко і нескладно. Процес приготування маринаду ще простіше. Філе морського окуня виходить соковитим, м'яким, ароматним! Обов'язково подавайте його зі свіжими овочами та зеленню. Спробуйте, не пошкодуєте!
- Філе морського окуня - 500 грам
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 2-3 Щепоток
- Сушений базилік - 0, 5 чайних ложки
- Розмарин сушений - 2-3 Щепоток
- Чорний перець - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лимон - 2 штуки
- Біле вино - 70 мілілітрів
1
У мисці з'єднайте оливкова олія, видавлений часник, сіль і чорний перець.
2
Рибу помийте під проточною водою і висушіть паперовими рушниками. Видаліть плавники і кістки.
3
У форму для запікання викладіть рибу, залийте її маринадом і залиште на 30 хвилин.
4
Налийте вино в посуд, запікайте окуня у відкритій формі при температурі 220 градусів 15 хвилин.
5
Присипте філе сумішшю трав і спецій, залиште в духовці ще на 5 хвилин, щоб частини риби почали відшаровуватися.
6
Готову рибу збризніть лимонним соком, прикрасьте часточками лимона і подавайте!