Червоний окунь в духовці

Червоний окунь в духовці
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Запечена червоний окунь в духовці - це чудове блюдо, яке може прикрасити навіть святковий стіл. Спробуйте його приготувати на вечерю, і ваші близькі по достоїнству оцінять ваші старання.

опис приготування:

Червоний окунь - один з найпоширеніших видів окунів. У нашому регіоні це найбільш затребувана риба, яку люблять готувати навіть на святковий стіл. Окунь багатий поживними речовинами, вітамінами і мікроелементами, тому його дуже корисно давати дітям. Я пропоную приготувати червоного окуня в духовці за класичним рецептом (разом з овочами).

  • Морський окунь— 1-2 штук
  • морква— 1-2  штуки
  • Цибуля— 1-2  штуки
  • Перець болгарський— 1-2  штуки
  • помідори— 1-2  штуки
  • зелень петрушки— За смаком
  • Сік лимона— 20  грам
  • Сіль і спеції— За смаком
Червоний окунь в духовці - фото крок 1 1. Червоний окунь - це приголомшливо смачна риба, яка мешкає в море. Саме тому його ще називають "; морським окунем ";. Чиститься риба швидко і легко, після чого запікається коло півгодини з овочами в духовці.

Червоний окунь в духовці - фото крок 2 2. Тщательно чистим, миємо й нарізаємо рибу на частини (товщиною не менше сантиметра).

Червоний окунь в духовці - фото крок 3 3. Тепер очищаємо і нарізаємо овочі. Цибуля, перець і моркву шаткуємо дрібно, а помідори прокручуємо через м'ясорубку.

Червоний окунь в духовці - фото крок 4 4. Якщо є готовий морс, можна використовувати і його.

Червоний окунь в духовці - фото крок 5 5. Зелень петрушки також шаткуємо дрібно.

Червоний окунь в духовці - фото крок 6 6. Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі.

Червоний окунь в духовці - фото крок 7 7. Потім додаємо перець і помідорний морс. roza_ker, постійно помішуючи.

Червоний окунь в духовці - фото крок 8 8. Обвалюють рибу в борошні й обсмажуємо її з обох боків на олії до золотистого кольору.

Червоний окунь в духовці - фото крок 9 9. Основна робота зроблена, тепер залишилася справа за малим: викласти все в ємність для запікання.

Червоний окунь в духовці - фото крок 10 10. У мене невелика форма для запікання з антипригарним дном. Викладаємо у форму рибу, а зверху - обсмажені овочі. Солимо і приправляємо за смаком, відправляємо нашу рибку з овочами в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо близько півгодини при цій же температурі.

Червоний окунь в духовці - фото крок 11 11. Готовий морський окунь подається в гарячому вигляді. На гарнір до цього блюда можна приготувати рис або картопляне пюре.

Схожі рецепти

Морський окунь, запечений в духовці з овочами

Морський окунь, запечений в духовці з овочами

Печена риба найкорисніша і смачна. Морський окунь має приємний і ніжний смак, для запікання ідеально підходить! Овочі приготуємо разом з рибою, буде дуже смачно! опис приготування: Морський окунь складно чиститься і відокремлювати філе в сирому вигляді справа трудомістка, тому запікаю рибу ціл...

читати далі
Окунь в духовці у фользі

Окунь в духовці у фользі

риба — це джерело корисних вітамінів і мінералів. Рецепт приготування окуня в духовці у фользі ідеально підходить всім любителям запечених страв з мінімальною кількістю калорій. опис приготування: Рецепт приготування окуня в духовці у фользі — це дивовижний варіант поєднання солодких і солоних...

читати далі
Окунь в духовці

Окунь в духовці

Окунь в духовці запікається дуже швидко і просто. Ця страва неможливо зіпсувати! Риба виходить соковита, в ній мало кісток, а з рисом або картоплею вийде відмінний буденний або святковий обід. опис приготування: Перед приготуванням окуня треба почистити, вибрати нутрощі, зрізати плавники. Якщо...

читати далі
Смажений морський окунь з апельсиновим соусом

Смажений морський окунь з апельсиновим соусом

Родзинка цього рецепта - апельсиновий соус, з яким подається риба. Такий соус будь-яку рибу зробить по-справжньому королівським стравою. дивіться, як приготувати смажену рибу з апельсиновим соусом. опис приготування: Для смаженої риби не треба робити нічого хитромудрого: зріжемо з окуня філе, ...

читати далі
Смажений окунь

Смажений окунь

Цей рецепт смаженого окуня простий, але він, безсумнівно, сподобається любителям свіжої риби і завзятим рибалкам. Смажений окунь відмінно поєднується з будь-яким гарніром, тому є універсальним варіантом. опис приготування: Тут я пропоную дуже простий рецепт смаженого окуня з мінімальною кількі...

читати далі