Червоний окунь в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запечена червоний окунь в духовці - це чудове блюдо, яке може прикрасити навіть святковий стіл. Спробуйте його приготувати на вечерю, і ваші близькі по достоїнству оцінять ваші старання.
Червоний окунь - один з найпоширеніших видів окунів. У нашому регіоні це найбільш затребувана риба, яку люблять готувати навіть на святковий стіл. Окунь багатий поживними речовинами, вітамінами і мікроелементами, тому його дуже корисно давати дітям. Я пропоную приготувати червоного окуня в духовці за класичним рецептом (разом з овочами).
- Морський окунь - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штуки
- Цибуля - 1-2 штуки
- Перець болгарський - 1-2 штуки
- Помідори - 1-2 штуки
- Зелень петрушки - За смаком
- Сік лимона - 20 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Червоний окунь - це приголомшливо смачна риба, яка мешкає в море. Саме тому його ще називають "морським окунем" . Чиститься риба швидко і легко, після чого запікається коло півгодини з овочами в духовці.
2. Тщательно чистим, миємо й нарізаємо рибу на частини (товщиною не менше сантиметра).
3. Тепер очищаємо і нарізаємо овочі. Цибуля, перець і моркву шаткуємо дрібно, а помідори прокручуємо через м'ясорубку.
4. Якщо є готовий морс, можна використовувати і його.
5. Зелень петрушки також шаткуємо дрібно.
6. Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі.
7. Потім додаємо перець і помідорний морс. roza_ker, постійно помішуючи.
8. Обвалюють рибу в борошні й обсмажуємо її з обох боків на олії до золотистого кольору.
9. Основна робота зроблена, тепер залишилася справа за малим: викласти все в ємність для запікання.
10. У мене невелика форма для запікання з антипригарним дном. Викладаємо у форму рибу, а зверху - обсмажені овочі. Солимо і приправляємо за смаком, відправляємо нашу рибку з овочами в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо близько півгодини при цій же температурі.
11. Готовий морський окунь подається в гарячому вигляді. На гарнір до цього блюда можна приготувати рис або картопляне пюре.