Рецепт Окунь червоний в духовці фото

Окунь червоний в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морський окунь
Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Сьогодні четвер, а ви не знаєте, що приготувати? Звичайно ж рибу, а саме червоного окуня в духовці! Сьогодні я розповім вам всі секрети приготування цієї страви

Опис приготування:

Витративши всього годину часу, ви отримуєте неперевершену святкове блюдо, яким можна порадувати не тільки гостей, але і домочадців. Ви також відразу отримуєте гарнір, однак якщо його недостатньо, можна приготувати овочі на грилі. Риба виходить соковитою, не пересушенной, з хрусткою скоринкою. Обов'язково спробуйте приготувати її вдома

  • Морський окунь - 2 штуки
  • Помідор - 3-4 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Мук, лимон, оливкова олія, біле вино, спеції - За смаком
1
Для початку підготуємо овочі та зелень. Промиємо і очистимо всі, що необхідно.
2
Рибу размораживаем, якщо потрібно, промиваємо під водою, видаляємо плавники і голови, нутрощі і луску. Знову промиваємо під водою, щоб риба була повністю підготовлена.
3
В ступке перетираем соль, запашний перець, koriandr, мускатний горіх і імбир до однорідності.
4
Рибку натираємо з усіх боків спеціями, особливо всередині. Всередину також закладаємо лавровий лист і поливаємо соком лимона. Заливаємо тушки білим вином і залишаємо маринуватися на одну годину, потім перевертаємо і маринуємо ще годину.
5
Тим часом, нарізану кільцями цибулю обсмажуємо на оливковій олії і відкладаємо в окрему ємність.
6
Помідори нарізаємо кубиком, дрібно рубаємо зелень.
7
Рибку дістаємо з маринаду, обсушуємо паперовим рушником і обвалюють у борошні. На розпеченій сковороді підігріваємо оливкова олія і обсмажуємо рибу до скоринки з обох сторін, потім накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин.
8
Форму для випікання змащуємо маслом, викладаємо на дно помідори, зелень і лавровий лист з часником і спеціями.
9
Зверху викладаємо частину цибулі, потім рибу, зелень і залишилися помідори. Заливаємо рибку маринадом. Відправляємо окуня в духовку, розігріту до 220 градусів на 35 хвилин.
10
Червоний окунь в духовці готовий, смачного!

Схожі рецепти