Морепродукти на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо класичний варіант м'яса на пікнік уже злегка приївся, пропоную замінити його морепродуктами. Ось така легка, апетитна і свіжа ідея, яка точно буде вам до смаку.
Я хочу розповісти не тільки, як приготувати морепродукти на грилі, але і як зробити чудовий соус до них на основі авокадо, зелені і сметани. В даному випадку використовуються тільки креветки, але при бажанні ви можете взяти також кальмари і мідії, наприклад. Ця страва може бути як легкою закускою, так і подаватися до столу з запеченими овочами в якості гарячого.
- Креветки - 500 грам (можна брати і мідії)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сік лайма - 2 Ст. Ложки (по ложці в маринад і соус)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Авокадо - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком (петрушка, цибуля і т.Д.)
- Цедра лайма - 1 Чайна ложка
1. Ось такий апетитний набір продуктів вам буде потрібно, щоб повторити цей класний рецепт.
2. Креветки вимийте і висушіть, викладіть в мисочку. Туди ж відправте пропущений через прес часник, сік лайма, рослинна олія, трохи цедри і зелені, сіль, цукор, перець.
3. Перемішайте все як слід і залиште маринуватися. Мінімальна кількість часу - півгодини. Але можна замаринувати креветки і на ніч.
4. Гриль розігрійте добре (не менше 15 хвилин) і змастіть рослинною олією.
5. Викладіть креветки на шампурах на гриль і смажте 4-5 хвилин, після акуратно переверніть і підрум'яньте ще пару хвилин.
6. Подавати до столу морепродукти на грилі рекомендую з швидким і простим, але дуже вдалим соусом. Для його приготування відправте в чашу блендера авокадо, сметану, 1-2 зубчики часнику, зелень, сіль і перець. Додайте трохи соку лайма.
7. І збийте все до однорідності.
8. Ось такий апетитний рецепт морепродуктів на грилі без зайвого клопоту. Смачного!