Морепродукти з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів морепродуктів такий салат просто знахідка. Він смачний, корисний, дуже цікавий і поживний. Спробуйте цікавий варіант, як приготувати морепродукти з овочами, побалуйте себя!
Цей рецепт досить вишуканий і цікавий. Поєднання морського коктейлю і овочів є класичним. Краще їсти таке блюдо без всякого гарніру, тоді ви відчуєте всю красу смаку. Бальзамічний оцет і сухі трави, які входять до складу заправки, з'єднують всі інгредієнти між собою.
1. Коктейль морепродуктів (кальмари, креветки, восьминоги) розморожуємо і промиваємо під холодною водою. Розморожування проводите при кімнатній температурі без гарячої води або мікрохвильовій печі.
2. Часник чистимо і дрібно нарізаємо, розморожені морепродукти солимо і перчимо, скроплюємо оцтом, додаємо рубаний часник і залишаємо на 3-5 хвилин настоятися.
3. Морепродукти обсушуємо паперовим рушником, обвалюють у борошні або просто злегка присипаємо борошном і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі кілька хвилин.
4. Цвітну капусту поділяємо на суцвіття, спершу відварюємо, а потім обсмажуємо на сковороді з додаванням соняшникової олії. Викладаємо готову капусту на паперову серветку, щоб пішов зайвий жир. Кабачок миємо й нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо на тій же сковороді.
5. Листя салату миємо й сушимо паперовим рушником, викладаємо їх на тарілку. Перець і помідори миємо й нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо їх на листя салату, потім кладемо кольорову капусту, кабачок і морепродукти. Прикрашаємо часточками помідорів. Робимо заправку з бальзамічного оцту і сухих трав. Поливаємо заправкою готовий салат і подаємо до столу.
- Коктейль морепродуктів - 500 грам (кальмари, креветки, восьминоги)
- Салат - 1 пучок
- Перець болгарський - 1 штука
- Кольорова капуста - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Сухі трави - За смаком
- Бальзамічний оцет - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 2 За смаком (для панірування)
- Часник - 1 зубчик
- Кабачок - 1 штука
1. Коктейль морепродуктів (кальмари, креветки, восьминоги) розморожуємо і промиваємо під холодною водою. Розморожування проводите при кімнатній температурі без гарячої води або мікрохвильовій печі.
2. Часник чистимо і дрібно нарізаємо, розморожені морепродукти солимо і перчимо, скроплюємо оцтом, додаємо рубаний часник і залишаємо на 3-5 хвилин настоятися.
3. Морепродукти обсушуємо паперовим рушником, обвалюють у борошні або просто злегка присипаємо борошном і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі кілька хвилин.
4. Цвітну капусту поділяємо на суцвіття, спершу відварюємо, а потім обсмажуємо на сковороді з додаванням соняшникової олії. Викладаємо готову капусту на паперову серветку, щоб пішов зайвий жир. Кабачок миємо й нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо на тій же сковороді.
5. Листя салату миємо й сушимо паперовим рушником, викладаємо їх на тарілку. Перець і помідори миємо й нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо їх на листя салату, потім кладемо кольорову капусту, кабачок і морепродукти. Прикрашаємо часточками помідорів. Робимо заправку з бальзамічного оцту і сухих трав. Поливаємо заправкою готовий салат і подаємо до столу.