Молоко з кіноа
(покроковий рецепт з фото)
Молоко з кіноа - відмінна альтернатива звичайному молоку. Воно не таке жирне, як горіхове, і містить більше білка. Підійде веганам, постить і алергікам.
Докладніше, як приготувати молоко з Кіон, я розповім нижче. Щоб крупа не гірчить, обов'язково промийте її після замочування. Замість сиропу можна додати фініки для солодощі. На смак молоко виходить приємне, з легкої горіховою ноткою. З ним можна готувати, додавати в смузі або пити просто так.
- Лобода - 1/2 склянки
- Вода - 3 склянки(1 ст. - для варіння, 2 ст. - для приготування молока)
- Сироп агави - За смаком
- Ванільний сироп - 1-2 капель
- Морська сіль - 1-2 Щепоток
Підготуйте всі інгредієнти.
Промийте киноа. Переложите в банку, залийте водою і залиште на 8-12 годин.
Злийте воду, промийте крупу. Перекладіть крупу в каструлю, додайте воду і щіпку солі. Доведіть до кипіння і зменшіть температуру до мінімальної. Варіть киноа приблизно 20 хвилин, поки вся вода не випарується.
Повністю остудіть киноа.
Перекладіть крупу в блендер, додайте воду, сіль, ванільний сироп і сироп агави. Подрібніть протягом декількох хвилин до однорідної консистенції.
Процідіть молоко через дрібне сито або марлю.
Молоко з кіноа готове!