Молода картопля в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Найкраще блюдо, яке можна приготувати влітку - це молода картопелька. А запечений в фользі картопля виходить майже такий же смачний як на багатті.
Тут я пропоную вам найпростіший рецепт молодої картоплі в фользі, хоча, на мій погляд, саме так виходить особливо смачно. Незважаючи на те, що тут використовується мінімальна кількість інгредієнтів, картопля виходить надзвичайно ніжною і м'якою. Приготувати молода картопля в фользі в домашніх умовах дуже швидко і просто, але, як я вже говорила раніше, він виходить майже такий же смачний, як і приготований спекотної літньої ночі біля вогнища.
- Картопля - 7-8 штук
- Оливкова олія - 150 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Базилік - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
Картопля моєму і прямо в шкірці розрізаємо на невеликі часточки (з однієї картоплини виходить 4-6 Dolek). Посипаємо часточки сіллю і спеціями і перемішуємо так, щоб спеції рівномірно розподілилися по картоплі.
Деко застилає фольгою і на неї викладаємо приправлені часточки і зверху скроплюємо оливковою олією.
Поверх картоплі кладемо ще один лист фольги і загортаємо її по краях. Розміщуємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і залишаємо на 20 хвилин.
Потім висуваємо деко, відвертаємо верхній шар фольги і знову ставимо в духовку на 3 хвилини, щоб наша картопелька підрум'янилася. Коли вона буде готова, викладаємо її на тарілки і прикрашаємо свіжою зеленню.