Молода картопля, запечена в духовці з салом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете смачно перекусити і при цьому довго не паритися на кухні? тоді подивіться, як приготувати молоду картоплю, запечену в духовці з салом. Для ароматності і свіжості можна додати зелень.
Щоб картопля просочився салом, але схили, його слід різати пластинками товщиною близько сантиметра або півтора.
Зелень можна засипати прямо на сало між шматочками картоплі, або ж можна посипати нею готову страву.
У сезоні, коли починається збір молодої картоплі, це просто ідеальний рецепт для нескладного перекусу.
- Картопля молода - 3-4 штук
- Сало солоне - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Картопля промиваємо і чистимо щіточкою, щоб зняти тонку шкірку. Розрізаємо кожну картоплину навпіл. Якщо картопля великий, ріжте його на кілька пластинок.
Сало тонко нарізаємо, видаляємо з нього шкурку. Зелень подрібнюємо. На кожну половинку капає оливкова олія, кладемо зелень і по шматку сала.
Накриваємо одну половинку картоплі іншою половинкою і скріплюємо нашу конструкцію зубочисткою. Деко змащуємо маслом, укладаємо на нього картоплю. Запікаємо наше блюдо в духовці 25 хвилин. Смачного!