Рецепт Молода картопля, запечена в духовці з салом фото

Молода картопля, запечена в духовці з салом
(покроковий рецепт з фото)

Фінська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Сало
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Хочете смачно перекусити і при цьому довго не паритися на кухні? тоді подивіться, як приготувати молоду картоплю, запечену в духовці з салом. Для ароматності і свіжості можна додати зелень.

Опис приготування:

Щоб картопля просочився салом, але схили, його слід різати пластинками товщиною близько сантиметра або півтора.

Зелень можна засипати прямо на сало між шматочками картоплі, або ж можна посипати нею готову страву.

У сезоні, коли починається збір молодої картоплі, це просто ідеальний рецепт для нескладного перекусу.

  • Картопля молода - 3-4 штук
  • Сало солоне - 100 грам
  • Зелень - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
молода картопля, запечена в духовці з салом - фото крок 1
Картопля промиваємо і чистимо щіточкою, щоб зняти тонку шкірку. Розрізаємо кожну картоплину навпіл. Якщо картопля великий, ріжте його на кілька пластинок.
молода картопля, запечена в духовці з салом - фото крок 2
Сало тонко нарізаємо, видаляємо з нього шкурку. Зелень подрібнюємо. На кожну половинку капає оливкова олія, кладемо зелень і по шматку сала.
молода картопля, запечена в духовці з салом - фото крок 3
Накриваємо одну половинку картоплі іншою половинкою і скріплюємо нашу конструкцію зубочисткою. Деко змащуємо маслом, укладаємо на нього картоплю. Запікаємо наше блюдо в духовці 25 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти