Картопля, запечена з салом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо до вас прийшли гості, а в будинку крім картоплі, сала і часнику нічого немає, не хвилюйтесь. Ви зможете зробити чудове блюдо. Швидко і дуже смачно.
Кількість порцій: 6
- Картопля - 12 штук
- Часник - 4 зубчики
- Сало солоне - 150 грам
- Сіль - За смаком
1. Приготуємо продукти. Картопля добре вимити і не чистити. Готувати будемо в мундирі. Розрізати картопля навпіл. Якщо у вас сало з прошарком м'яса, буде здорово. Але без м'яса теж піде. Зніміть з сала зайву сіль і наріжте на 12 шматочків, по кількість картоплин. У плоску тарілочку висипте сіль. Часник подрібніть на чеснокодавке. Одну половинку картоплі умочіть в сіль. Іншу половинку натріть часником. Покладіть шматочок сала на половинку картоплі і закрийте іншою половинкою.
2. Наріжте великі шматки фольги і складіть їх в два шари. Загорніть кожен картопля в фольгу.
3. Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів. Лист з картоплею поставити в духовку і випікати 50 хвилин. Перевірте готовність картоплі зубочисткою. Якщо вона легко входить, картопля готовий. Подайте до картопелька з салом чорний хліб і овочі. Шикарна вечеря готовий.