Смажена картопля з салом і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім не дієтична, але така смачна смажена картопля з салом і цибулею в домашніх умовах - це справжнє свято без зайвого клопоту і зі звичних інгредієнтів.
Перед цим блюдом багато хто не зможе встояти, адже його перевага в простоті і чудовому смаку.
1. Для початку необхідно нарізати тонкими скибочками сало. У цьому рецепті краще використовувати сало з м'ясною прорізом, це додасть страві не тільки смак, але і специфічний аромат.
2. На велику сковороду викладіть сало, на середньому вогні обсмажте його.
3. Тим часом можна зайнятися овочами. Очистіть цибулину, наріжте її тонкими півкільцями. Картоплю треба вимити, очистити і нарізати кубиками або брусочками. В рецепт приготування смаженої картоплі з салом і цибулею можна також додати трохи часнику.
4. Коли з сала витопиться досить жиру, можна відправити на сковороду цибулю і обсмажити його до прозорості.
5. Потім можна додати картоплю.
6. Щоб смажена картопля з салом і цибулею в домашніх умовах не була занадто пухкої, її не потрібно часто перемішувати. На середньому вогні доведіть її до появи скоринки, а лише потім перевертайте.
Для більш хрусткої скоринки смажте без кришки, а щоб картопля була м'якшою, краще накрити сковорідку кришкою.
Посолити блюдо краще за 5-7 хвилин до готовності, додавши при бажанні і інші спеції за смаком.
- Картопля - 500 грам
- Сало - 150 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно нарізати тонкими скибочками сало. У цьому рецепті краще використовувати сало з м'ясною прорізом, це додасть страві не тільки смак, але і специфічний аромат.
2. На велику сковороду викладіть сало, на середньому вогні обсмажте його.
3. Тим часом можна зайнятися овочами. Очистіть цибулину, наріжте її тонкими півкільцями. Картоплю треба вимити, очистити і нарізати кубиками або брусочками. В рецепт приготування смаженої картоплі з салом і цибулею можна також додати трохи часнику.
4. Коли з сала витопиться досить жиру, можна відправити на сковороду цибулю і обсмажити його до прозорості.
5. Потім можна додати картоплю.
6. Щоб смажена картопля з салом і цибулею в домашніх умовах не була занадто пухкої, її не потрібно часто перемішувати. На середньому вогні доведіть її до появи скоринки, а лише потім перевертайте.
Для більш хрусткої скоринки смажте без кришки, а щоб картопля була м'якшою, краще накрити сковорідку кришкою.
Посолити блюдо краще за 5-7 хвилин до готовності, додавши при бажанні і інші спеції за смаком.