Рецепт Картопля з салом в горщику фото

Картопля з салом в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Сало
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарніри

Картопля з салом в горщику - дуже смачний гарнір. На любителя, звичайно, але тим, хто вважає за краще ситні блюда, обов'язково сподобається. Наскільки знаю, це блюдо популярно в українських селах.

Ця страва вийшло якось випадково - просто не вистачило інгредієнтів для того, щоб заповнити один горщик. Готувала картоплю з м'ясом в горщиках. Ну ось в результаті з'явився такий простий рецепт - картопля з салом в горщику Смак у картоплі - як у запеченої, тому підходить вона як гарнір до будь-якого м'яса. Можна подавати просто з салатом. Розповідаю, як зробити картоплю з салом в горщику.

1. Чистим картошку.

2. Нарізаємо великими шматками.

3. Сало нарізаємо тонкими смужками. Я брала звичайне солоне сало, тому нічого не солила. Можна взяти копчене сало - тоді всі домашні прибіжать на кухню на запах:)

4. Укладаємо в горщик шар картоплі, а поверх неї - полосочки сала. І так - до самого верху. Верхній шар - сало. Якщо сало у вас не солоне - можна по чуть-чуть посипати шари сіллю. Закриваємо кришкою.

5. Ставимо в холодну! !! духовку і включаємо її на 200 градусів. Готуємо приблизно 45-60 хвилин.

Якщо хочете щоб верхній шар сала і картоплі підрум'янився - відкрийте кришечку горщика хвилин за 15 до кінця готування. От і все. Простіше простого. Можна поліпшити смак картоплі з салом - додавати часник, спеції, сушені трави. Пробуйте і шукайте свій варіант!

  • Картопля - 2-3 штук
  • Сало - 50 грам
Ця страва вийшло якось випадково - просто не вистачило інгредієнтів для того, щоб заповнити один горщик. Готувала картоплю з м'ясом в горщиках. Ну ось в результаті з'явився такий простий рецепт - картопля з салом в горщику Смак у картоплі - як у запеченої, тому підходить вона як гарнір до будь-якого м'яса. Можна подавати просто з салатом. Розповідаю, як зробити картоплю з салом в горщику.

1. Чистим картошку.

2. Нарізаємо великими шматками.

3. Сало нарізаємо тонкими смужками. Я брала звичайне солоне сало, тому нічого не солила. Можна взяти копчене сало - тоді всі домашні прибіжать на кухню на запах:)

4. Укладаємо в горщик шар картоплі, а поверх неї - полосочки сала. І так - до самого верху. Верхній шар - сало. Якщо сало у вас не солоне - можна по чуть-чуть посипати шари сіллю. Закриваємо кришкою.

5. Ставимо в холодну! !! духовку і включаємо її на 200 градусів. Готуємо приблизно 45-60 хвилин.

Якщо хочете щоб верхній шар сала і картоплі підрум'янився - відкрийте кришечку горщика хвилин за 15 до кінця готування. От і все. Простіше простого. Можна поліпшити смак картоплі з салом - додавати часник, спеції, сушені трави. Пробуйте і шукайте свій варіант!

Схожі рецепти