Рецепт Запечена молода картопля фото

Запечена молода картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Молода картопля
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви

Рецепт приготування запеченого молодого картоплі. Запечена по даним рецептом картоплю можна подавати з рибою або м'ясом, а можна і окремо.

На відміну від картоплі вареного, до чого ми звикли більше, в запеченому картоплі зберігається більше корисних речовин. Та й виходить він дуже смачним.

  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 40 мілілітрів
  • Картопля - 500 грам
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Перець і сіль - - За смаком
запечена молода картопля - фото крок 1
1. Від шкірки картопля при запіканні ми не очищаємо, (так в ньому залишається більше корисних речовин). Трохи подсаливаем холодну воду, і хвилин на десять поміщаємо в неї дрібний молода картопля. Тепер його слід добре промити. На поверхні картоплі не повинно залишатися ніякого бруду.
запечена молода картопля - фото крок 2
2. За допомогою серветки просушуємо кожну картоплину. Потім мачає в рослинному маслі кожну картоплину і викладаємо їх на деко. У розігрітий духову шафу ставимо деко з картоплею, попередньо картопля посолити. Картопля так само можна приправити будь-якими спеціями, або ж сушеної травою.
запечена молода картопля - фото крок 3
3. Займемося приготуванням посипання: промиваємо кріп, воді даємо стекти, потім зелень подрібнюємо. Очищаємо молодий часник, і через Часничниці його пропускаємо. Ми не піддаємо тепловій обробці нашу посипання. Це збереже в ній більше мікроелементів і вітамінів.
запечена молода картопля - фото крок 4
4. Приблизно одну годину запікаємо картоплю на невеликому вогні. При цьому, кілька разів під час запікання ми його помішувати, (для рівномірного запікання з усіх боків). Перевіряємо готовність картоплі зубочисткою. Після того, як картопля готовий, перекладаємо його на тарілку, часником натираємо, трохи поливаємо маслом з дека, і посипаємо зеленню. Блюдо готово.

Схожі рецепти