Молочно-сирний соус
(покроковий рецепт з фото)
Молочно-сирний соус можна приготувати коли блюдо, до якого ви збираєтеся подати соус, вже на столі. Готується він у лічені хвилини. Найбільше такий соус підходить до пасти, овочам, чіпси.
Молочно-сирний соус готується на основі молока, масла, борошна і сиру. При цьому, сиру можна додати скільки душі завгодно. Головне - не переборщити. Перець в соус додавайте на свій розсуд.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сир тертий - 5-6 Ст. Ложок
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Каєнський перець - За смаком
1. У сотейнику або невеликій каструлі розтопіть вершкове масло.
2. Коли масло розійдеться, додайте борошно. Заважайте до однорідної маси.
3. Помішуючи, введите в сотейник молоко. Суміш повинна загуснути.
4. В соус додайте сіль, перець і кайенский перець за смаком. Перемішайте.
5. Додайте тертий сир на свій смак - можете більше, ніж зазначено в інгредієнтах. Помішуйте, поки маса не стане однорідною соусом. Потім зніміть з вогню.
6. Перелийте молочно-сирний соус в соусницю і відразу подавайте. Смачного!