Молочно-часниковий соус
(покроковий рецепт з фото)
Напевно під час приготування тих чи інших страв ви замислювалися над тим, ніж посилити їх смак. Відмінний варіант - молочно-часниковий соус в домашніх умовах.
Сподіваюся, що даний соус не займе у вас багато часу і стане відмінним доповненням до багатьох кулінарним шедеврам. До м'яса такий соус підходить найкраще, дуже рекомендую!
- Часник - 4 зубчики
- Сир твердий - 200 грам
- Вершки - 130 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Соусів для м'яса, салатів і птиці існує незліченна кількість. Представлений класичний рецепт молочно-часникового соусу чудово посилить смак практично будь-якої страви, особливо м'яса і салатів.
2. Натріть твердий сир на крупній тертці, після чого помістіть його в посуд з високими бортами. Для цього соусу слід вибрати вершки не більше 35% жирності.
3. Змішайте ретельно інгредієнти і додайте за смаком сіль, перець і приправи. Нагрійте на водяній бані соус, поки не розчиниться сир. Далі зніміть з вогню і додайте в масу видавлений часник (саме видавлений, оскільки через землянку він пустить сік).
4. Готовий соус помістіть в спеціальну креманку і подавайте до столу. Його можна додавати в салати і використовувати для будь-яких м'ясних страв.