Рецепт Курка в молочно-часниковому соусі фото

Курка в молочно-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Хочете зробити смачну, соковиту і ароматну курку? Тоді ось вам рецепт приготування курки в молочно-часниковому соусі, запеченої в духовці. Це дивно просте і апетитне блюдо. Пробуємо!

Ця страва чудово поєднується з будь-яким гарніром. Благодаря оригинальному соусу, який має кілька різних відтінків смаку, звичайна птах перетворюється в незвичайне і дуже апетитне блюдо. Така курка в молочно-часниковому соусі в домашніх умовах може бути подана навіть на святковий стіл.

  • Курка - 800 грам
  • Соєвий соус - 50 мілілітрів (по бажанню)
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 8-10 зубчиків
  • Лавровий лист - 2-4 штук
  • Перець - 1 щіпка
  • Зелена цибуля - 20 грам
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити і просушити шматочки курки. Відправити їх в соєві соус на 10-15 хвилин. Класичний рецепт курки в молочно-часниковому соусі не припускав такого додаткового маринаду, так що при бажанні цей етап можна пропустити.
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 2
2. На розігріту сковороду викласти курку і обсмажити з двох сторін 5-7 хвилин. Важливо, щоб утворилася апетитна скоринка.
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 3
3. В залишки соєвого соусу додати молоко і трохи яблучного оцту (по бажанню).
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 4
4. Часник очистити і цілком відправити в соус. Для більш насиченого смаку можна 1-2 зубчики пропустити через прес.
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 5
5. Все ретельно перемішати. Додати промитий і просушений лавровий лист.
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 6
6. Додати перець і інші спеції за смаком. Соус вже готовий.
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 7
7. Обсмажену курочку залити соусом і тушкувати на повільному вогні під кришкою.
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 8
8. Через 20 хвилин кришку можна зняти і довести до готовності курочку. При бажанні можна відправити курка в молочно-часниковому соусі в домашніх умовах в духовку.
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 9
9. Завершальним етапом необхідно вимити, просушити і подрібнити зелену цибулю. Присипати курочку цибулею перед подачею.
курка в молочно-часниковому соусі - фото крок 10
10. Соус, в якому тушілась курка, можна процідити, попередньо діставши лавровий лист і часник, і трохи уварити. Полити соусом курку або подати його до гарніру.

Схожі рецепти