Курка в молочно-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити смачну, соковиту і ароматну курку? Тоді ось вам рецепт приготування курки в молочно-часниковому соусі, запеченої в духовці. Це дивно просте і апетитне блюдо. Пробуємо!
Ця страва чудово поєднується з будь-яким гарніром. Благодаря оригинальному соусу, який має кілька різних відтінків смаку, звичайна птах перетворюється в незвичайне і дуже апетитне блюдо. Така курка в молочно-часниковому соусі в домашніх умовах може бути подана навіть на святковий стіл.
- Курка - 800 грам
- Соєвий соус - 50 мілілітрів (по бажанню)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Часник - 8-10 зубчиків
- Лавровий лист - 2-4 штук
- Перець - 1 щіпка
- Зелена цибуля - 20 грам
1. Для початку необхідно вимити і просушити шматочки курки. Відправити їх в соєві соус на 10-15 хвилин. Класичний рецепт курки в молочно-часниковому соусі не припускав такого додаткового маринаду, так що при бажанні цей етап можна пропустити.
2. На розігріту сковороду викласти курку і обсмажити з двох сторін 5-7 хвилин. Важливо, щоб утворилася апетитна скоринка.
3. В залишки соєвого соусу додати молоко і трохи яблучного оцту (по бажанню).
4. Часник очистити і цілком відправити в соус. Для більш насиченого смаку можна 1-2 зубчики пропустити через прес.
5. Все ретельно перемішати. Додати промитий і просушений лавровий лист.
6. Додати перець і інші спеції за смаком. Соус вже готовий.
7. Обсмажену курочку залити соусом і тушкувати на повільному вогні під кришкою.
8. Через 20 хвилин кришку можна зняти і довести до готовності курочку. При бажанні можна відправити курка в молочно-часниковому соусі в домашніх умовах в духовку.
9. Завершальним етапом необхідно вимити, просушити і подрібнити зелену цибулю. Присипати курочку цибулею перед подачею.
10. Соус, в якому тушілась курка, можна процідити, попередньо діставши лавровий лист і часник, і трохи уварити. Полити соусом курку або подати його до гарніру.