Курка в медово-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Соковита, дуже ситна і трохи солодкувата курочка з духовки. При запіканні мед надає курці незвичайний смак. М'ясо зверху виходить дуже підсмажений, а всередині соковитим і тане злодій роті.
До столу можна подавати курку як цілком, так і попередньо розділивши на порції. Мед надає не зовсім звичайний смак курки. До такої страви можна подати легкий майонезний соус, а також будь-який гарнір на ваш розсуд. Дивіться, як приготувати курку в медово-часниковому соусі.
- Курка - 1 штука
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Спеції для курки - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Вимиємо тушку курки, а потім обсушити її паперовими рушниками.
Дрібно порубати часник або подрібнити його за допомогою преса. У мисці змішаємо мед, часник, спеції для курки, додамо сіль. Ретельно перемішати.
У глибоку миску викладіть курку, залийте її маринадом. Дайте просочитися хвилин 20-30.
Розігріємо духовку до 200 градусів. Викладемо курку на деко і відправимо запікатися на 40 хвилин. Після чого дамо їй трохи охолонути - і можна подавати до столу.