Курка в медово-соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хотіли б приготувати на обід або вечерю курочку, та таку, щоб з хрусткою скоринкою і пряним ароматом? Ось вам простий рецепт курки в медово-соєвому соусі.
Соковита з приємним пряним смаком, вона стане родзинкою вашого столу. Рідні та близькі зможуть оцінити по достоїнству ваш кулінарний шедевр, приступимо до приготування.
- Курка - 1 штука
- Соєвий соус - 6 Ст. Ложок
- Часник - 4 зубчики
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки
- Каррі - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 30 грам
- Сушений базилік - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, чорний перець - За смаком
1. Курочку моєму і натираємо сіллю з перцем. Готуємо маринад, для цього очищаємо часник і дрібно його нарізаємо, змішуємо часник з медом, вершковим маслом, соєвим соусом, імбиром, каррі і базиліком, перемішуємо і натираємо цією масою нашу курочку, залишаємо на годинку, щоб курочка просочилася ароматами.
2. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї курочку. Розігріваємо духовку до 220 градусів і відправляємо в неї нашу форму, випікаємо хвилин 30.
3. Через 30 хвилин, робимо температуру 180 градусів і поливаємо соком, щоб на курочку утворилася скоринка. Періодично повторюємо цю процедуру. Випікаємо курку ще 30 хвилин. Наша курочка готова, можна розрізати і подавати до столу. Смачного!