Минь смажений
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний минь смажений відмінно поєднується з такими гарнірами, як картопляне пюре або салат зі свіжих овочів.
Рецепт миня смаженого не зберігає особливих секретів. Дуже смачний кляр зі сметаною, хоча можна використовувати і майонез. Раджу спробувати минь смажений всім. Я готую таку страву на вечерю, після роботи. Дуже швидко і просто. Рибу перекладаю перед роботою в холодильник з морозилки і вона успеват розморозитися. Смачного.
- Файл Налиязик - 700 грам
- Курячі яйця - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Крем - 2 Ст. Ложки (або майонез.)
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Почистіть і нарубати ріпчасту цибулю.
Дістаньте філе миня і розморозити, якщо він був заморожений. Помийте філе миня і відіжміть трохи. Просушіть паперовим рушником. Помийте лимон і вичавити сік в окрему чашку з половинки лимона.
Подрібніть ріпчаста цибуля в блендері. Викладіть його в чашку, додайте сметану, борошно, яйця, сіль і чорний мелений перець. Перемішайте. За консистенцією у вас вийде кляр схожий на тісто для оладок.
Філе миня розріжте на однакові шматочки, сіль і poperčite. Трохи полийте лимонним соком, але вмочати в сік не потрібно. Умочіть в кляр і обсмажуйте на розігрітій олії до золотої скоринки. Потім викладайте минь смажений на паперові серветки, щоб стік зайвий жир.