Минь в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Минь в духовці у фользі готується просто і швидко. М'ясо миня - біле, ніжне, практично без кісток. Запікати миня в фользі рекомендую з овочами або ароматними травами. Приступаємо!
Як приготувати миня в духовці у фользі?
1. Рибу випатрати і зніміть шкірку. Вона знімається легко, як панчоха. Просто шкіру треба надрізати і прихопити. Зріжте плавники і промийте.
2. Приготуйте овочі. Болгарський перець, помідор і петрушку промийте. Очистіть перець від кісточок і плодоніжки. Наріжте овочі невеликими кубиками. Зелень дрібно нарубати. Лук почистіть і також наріжте кубиками.
3. Овочі та зелень перемішайте в окремому блюді, приправити сіллю, поперчіть, перемішайте, потім видавіть в них лимон і ще раз перемішайте.
4. Рибу посоліть і поперчіть зовні і всередині. Змастіть миня рослинним маслом. У черевце риби покладіть ложку-пару начинки з овочів.
5. На деко в два шари постеліть фольгу. В її центрі зробіть для риби ложе з овочів. На нього викладіть рибу, а зверху розподіліть інші овочі. Загорніть фольгу, але не щільно, зробіть свого роду коробочку, в якій гаряче повітря зможе циркулювати.
6. Випікайте миня в фользі в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Готового миня потримайте ще кілька хвилин у фользі, витягнувши з духовки, потім розгорніть і подавайте з лимончиком.
Минь в духовці у фользі готовий!
Пзіятного апетиту!
- Минь - 1, 5 кілограма
- Цибулини - 2 штуки
- Помідор - 1-2 штук
- Петрушка, пучок - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль, чорний перець - - За смаком
1. Рибу випатрати і зніміть шкірку. Вона знімається легко, як панчоха. Просто шкіру треба надрізати і прихопити. Зріжте плавники і промийте.
2. Приготуйте овочі. Болгарський перець, помідор і петрушку промийте. Очистіть перець від кісточок і плодоніжки. Наріжте овочі невеликими кубиками. Зелень дрібно нарубати. Лук почистіть і також наріжте кубиками.
3. Овочі та зелень перемішайте в окремому блюді, приправити сіллю, поперчіть, перемішайте, потім видавіть в них лимон і ще раз перемішайте.
4. Рибу посоліть і поперчіть зовні і всередині. Змастіть миня рослинним маслом. У черевце риби покладіть ложку-пару начинки з овочів.
5. На деко в два шари постеліть фольгу. В її центрі зробіть для риби ложе з овочів. На нього викладіть рибу, а зверху розподіліть інші овочі. Загорніть фольгу, але не щільно, зробіть свого роду коробочку, в якій гаряче повітря зможе циркулювати.
6. Випікайте миня в фользі в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Готового миня потримайте ще кілька хвилин у фользі, витягнувши з духовки, потім розгорніть і подавайте з лимончиком.
Минь в духовці у фользі готовий!
Пзіятного апетиту!