Минь в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Минь - це прісноводна риба із сімейства тріскових. Вона є найбільшою в своєму роді, знаходили особини вагою навіть в 18 кілограмів! Та й середні рибки теж часто трапляються великими.
Мені довелось недавно попрацювати з цією рибкою. Я вирішила, що ні буду розділяти її, а залишу практично цілком. Тому пропоную вам прочитати, як приготувати минь в духовці під майонезом. До нього я відразу запекла картопля. Просте і ситне блюдо, яке сподобається багатьом любителям риби.
- Минь - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Майонез - 150 грам
- Картопля - 800 грам
- Приправи - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Миня помийте і очистіть. Видали плавники, нутрощі, голову, хвіст. Залиште тільки філе.
У промаслений лист покладіть рибу. З боків викладіть очищений і нарізаний картопля. Промажьте все майонезом. Миня збризніть соком лимона. Додайте сіль і спеції за смаком.
Запікайте блюдо при 200 градусах протягом однієї години. Смачного!