Мигдальний сироп
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати неймовірний горіховий сироп, який стане відмінним доповненням до випічки, м'ясних страв і морозиву? Тоді зверніть увагу на простий рецепт мигдального сиропу.
Мигдальний сироп в домашніх умовах виходить неймовірно смачним, ароматним і дуже концентрованим. Для більш привабливого кольору в сироп можна додати трохи апельсинового соку, а для тривалого зберігання можна влити трохи горілки.
- Мигдаль - 300 грам
- Мигдалеве борошно - 100 грам
- Цукор - 1.5 кілограма
- Вода - 2 L
- Мигдальний екстракт - 1 Чайна ложка (по бажанню)
1. Насамперед необхідно бланшувати мигдаль. Звичайно, можна купити очищений мигдаль, проте досить просто зробити це самостійно. Мигдаль потрібно відправити в каструлю з окропом (зняти попередньо її вогню) з 1-2 хвилини. Потім охолодити під проточною водою і зняти шкірку. Очищений мигдаль як слід просушити і подрібнити ножем.
2. У каструлю з товстим дном всипати цукор. Залежно від смакових уподобань, можна використовувати до 3 кілограм цукру.
3. Слідом відправити подрібнений в борошно мигдаль і нарізані горіхи. Рецепт приготування мигдального сиропу також можна доповнити мигдальним екстрактом.
4. Залити все це водою і відправити на вогонь. Використовувати можна звичайну або мінеральну воду.
5. Довести до кипіння і варити на повільному вогні близько 10-12 хвилин. Потім зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 10-12 годин, щоб мигдальний сироп в домашніх умовах настоявся. Після того, як сироп став досить концентрованим, його потрібно процідити через сито або марлю і перелити в зручну ємність. Це дійсно неймовірний сироп, який обов'язково варто спробувати.