Рецепт Мигдальний сироп фото

Мигдальний сироп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Горіхи, Мигдаль
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Десерти, Сироп, Цукровий сироп

Хочете приготувати неймовірний горіховий сироп, який стане відмінним доповненням до випічки, м'ясних страв і морозиву? Тоді зверніть увагу на простий рецепт мигдального сиропу.

Мигдальний сироп в домашніх умовах виходить неймовірно смачним, ароматним і дуже концентрованим. Для більш привабливого кольору в сироп можна додати трохи апельсинового соку, а для тривалого зберігання можна влити трохи горілки.

  • Мигдаль - 300 грам
  • Мигдалеве борошно - 100 грам
  • Цукор - 1.5 кілограма
  • Вода - 2 L
  • Мигдальний екстракт - 1 Чайна ложка (по бажанню)
мигдальний сироп - фото крок 1
1. Насамперед необхідно бланшувати мигдаль. Звичайно, можна купити очищений мигдаль, проте досить просто зробити це самостійно. Мигдаль потрібно відправити в каструлю з окропом (зняти попередньо її вогню) з 1-2 хвилини. Потім охолодити під проточною водою і зняти шкірку. Очищений мигдаль як слід просушити і подрібнити ножем.
мигдальний сироп - фото крок 2
2. У каструлю з товстим дном всипати цукор. Залежно від смакових уподобань, можна використовувати до 3 кілограм цукру.
мигдальний сироп - фото крок 3
3. Слідом відправити подрібнений в борошно мигдаль і нарізані горіхи. Рецепт приготування мигдального сиропу також можна доповнити мигдальним екстрактом.
мигдальний сироп - фото крок 4
4. Залити все це водою і відправити на вогонь. Використовувати можна звичайну або мінеральну воду.
мигдальний сироп - фото крок 5
5. Довести до кипіння і варити на повільному вогні близько 10-12 хвилин. Потім зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 10-12 годин, щоб мигдальний сироп в домашніх умовах настоявся. Після того, як сироп став досить концентрованим, його потрібно процідити через сито або марлю і перелити в зручну ємність. Це дійсно неймовірний сироп, який обов'язково варто спробувати.

Схожі рецепти