Мідії з рисом по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Моя мрія, яка, сподіваюся, збудеться, це переїхати жити на Середземне море. Цей клімат, сонце, вода, а найважливіше - риба і морепродукти, просто так і ваблять мене до себе.
Я дуже люблю подібну кухню і потихеньку починаю її вивчати. Сьогодні разом з вами ми детально розберемо, як приготувати мідії з рисом по-турецьки. Рецепт досить складний, але той, хто пробував це блюдо в Стамбулі, напевно вже хотів повторити його будинку. Так давайте ж спробуємо зробити це разом!
- Мал - 1 Склянка
- Мідії - 40 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 1 штука
- Горіхи - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 2 штуки
- Петрушка свіжа - За смаком
- М'ята - За смаком
- Сіль - За смаком
- Приправа - За смаком
Дуже добре промийте мідії, видаляючи всі залишки водоростей. Покладіть їх в гарячу воду, щоб вони розкрилися. Потім видаліть водорості всередині мідій.
Помідор помийте, дрібно наріжте. Часник і цибуля очистіть і подрібніть. Зелень промийте, наріжте. Ізюм замочіть на 10 хвилин. Потім злийте воду.
Горіхи подрібнити блендером. Додайте їх в розпечене масло в каструлі. Обсмажте їх пару хвилин.
Рис промийте, обсушити. Потім додайте його в сковороду, трохи перемішайте.
Як рис стане прозорим, всипте до нього цибулю, часник, приправи і сіль. Перемішайте.
Потім додайте помідор і родзинки. Перемішайте і залийте окропом, щоб він накрив рис. Готуйте під кришкою на повільному вогні.
Потім перекладіть рис остигати. Додайте в нього зелень, перемішайте. Тепер щільно нафаршируйте мідії і стисніть стулки.
Налийте трохи окропу в глибоку каструлю. Покладіть в неї мідії. Готуйте страву на сильному вогні, щоб воно пропарити протягом 10 хвилин.
Після цього остудіть мідії і подавайте з нарізаними лимонами. Наше чудове блюдо готове!