Рецепт Мідії в томатному соусі фото

Мідії в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Любіть оригінальні страви з морепродуктів? Тоді пропоную смачний і простий рецепт мідій в томатному соусі. Їх можна подавати як закуску або з улюбленим гарніром.

Приготувати мідії в томатному соусі в домашніх умовах досить легко, навіть якщо ви початківець кулінар. За допомогою детальних інструкцій і покрокових фото повторити у себе на кухні цей рецепт зможе кожен.

  • Мідії - 500 грам
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Томатний соус - 200 мілілітрів
  • Петрушка - 20 грам
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
мідії в томатному соусі - фото крок 1
1. Почати процес приготування слід з підготовки основних інгредієнтів. Мідії потрібно як слід промити, найкраще зробити це кілька разів. Часник очистити і нарізати тонкими пластинками (можна видавити через прес). Зелень вимити, просушити і подрібнити. Якщо під рукою не виявилося томатного соку, можна взяти трохи томатної пасти, попередньо розвівши її у воді. З приблизно чверті лимона вичавити сік.
мідії в томатному соусі - фото крок 2
2. Тепер рецепт приготування мідій в томатному соусі переходить в активну фазу. Для початку потрібно розігріти на сковороді трохи оливкового масла і відправити туди часник. При бажанні можна додати трохи спецій для риби або подрібнені анчоуси.
мідії в томатному соусі - фото крок 3
3. Часник має злегка підрум'янитися, але не горіти. Потім можна додати до нього томатний соус і петрушку, ретельно перемішати. Влити сік лимона, посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати гострий перець чилі.
мідії в томатному соусі - фото крок 4
4. Коли соус закипів, можна відправити в нього мідії. Сковороду або сотейник накрити кришкою і тушкувати морепродукти на середньому вогні близько 5 хвилин.
мідії в томатному соусі - фото крок 5
5. Для пікантності можна додати в соус також трохи білого сухого вина. Коли мідії готові, акуратно перемішати їх, щоб вони рівномірно наповнилися соусом. От і все, мідії в томатному соусі в домашніх умовах можна подавати до столу з улюбленим гарніром.

Схожі рецепти