Мідії в часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, мідії дуже корисні для здоров'я. Способи приготування і подачі бувають різні. Я пропоную класичний рецепт мідій в часниковому соусі.
Мідії з даного рецептом виходять дуже смачними, а вершково-часниковий соус надає якусь родзинку морепродуктів. Багато хто робить такий соус без часнику, але зі спеціями він виходить набагато смачніше.
- Мідії - 500 грам
- Вершки - 100 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль і приправи - За смаком
1. Для початку слід відварити мідії. Якщо їх у вас більше, ніж в рецепті, то краще варіть в кілька прийомів. Довго мідії НЕ варяться (якщо вони свіжоморожені) - кілька хвилин в киплячій, злегка підсоленій воді.
2. Поки мідії остигають, приготуйте соус: першим ділом, обсмажте борошно. Я додавала на сковороду ложку вершкового масла і на повільному вогні трохи смажила борошно.
3. Окремо посмажте цибулю. Краще його смажити на рослинній олії (оливкова в даному випадку дуже жирне).
4. Змішайте цибулю з борошном і влийте в сковороду трохи вершків. У мене пішло не більше 150 г. Все ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.
5. У соус можна додати трохи зелені петрушки. Тепер соус готовий і його можна додавати до основного інгредієнта.
6. Деякі кулінари радять залити соусом мідії і відправити їх не кілька хвилин в розігріту духовку. Є й інший варіант подачі - мідії викласти на велике блюдо, прикрасити свіжими овочами та зеленню, а зверху зробити "шапочку" з соусу.