Мідії у вершковому соусі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите морепродукти? Якщо так, то пропоную вам зробити дивно блюдо, гідне бути в меню хорошого ресторану, в домашніх умовах. Приголомшливі мідії, від яких неможливо відірватися.
В даному рецепті відмінно поєднується класичний спосіб гасіння в провині з оригінальним доповненням приголомшливим соусом. Морепродукти виходять дивно ніжними, ароматними і пікантними. Та й у самому процесі немає нічого складного, так що сміливо можна запам'ятовувати цей варіант, як приготувати мідії у вершковому соусі з сиром, і повторити його на власній кухні.
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-3 зубчиків
- Мідії в раковинах - 2 кілограма
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 щіпка
- Біле сухе вино - 80-100 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сир плавлений - 1 штука
1. У сотейник або каструлю викладіть вершкове масло. Додайте нарізаний часник, обсмажте пару хвилин, помішуючи.
2. Викладіть мідії, додайте дрібку перцю, сіль. Наполягати вино. Залиште гаситися на повільному вогні хвилин на 5-7.
Окремо доведіть до кипіння вершки. Додайте тертий плавлений сирок і помішуйте, поки він повністю не розплавиться.
Окремо доведіть до кипіння вершки. Додайте тертий плавлений сирок і помішуйте, поки він повністю не розплавиться.
3. Влийте в мідії сирно-вершковий соус і млоїте ще буквально пару хвилин.
4. Перед подачею можна доповнити блюдо щіпкою свіжої зелені.
Смачного!
Смачного!