Рецепт Мідії у вершковому соусі фото

Мідії у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки , Морепродукти , Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Якщо вам подобаються, морепродукти, а зокрема мідії, даний рецепт буде вам до смаку. До речі, це класичний французький рецепт. Мідії виходять ніжними і дуже смачними. Спробуйте і ви!

Опис приготування:

Перед вами класичний французький рецепт приготування мідій у вершковому соусі. З інгредієнтів вам знадобляться: мідії, біле вино, чебрець, лавровий лист, крем, вершки, часник, цибуля ріпчаста, петрушка і вершкове масло. Якщо вершковим соус здається вам недостатньо густим, можете його згустити за допомогою борошном і крохмалем. Удачі в приготуванні цього французького делікатесу! Pitaytesy смачно і корисно!

  • Мідії - 2 кілограма
  • Біле сухе вино - 400 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Крем - 100 грам
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Петрушка - 1 штука (пучок)
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Лист лавровий - 3-4 штук
  • Вершкове масло - 20-30 грам
мідії у вершковому соусі - фото крок 1
Наріжте цибулю і часник. Потім обсмажте у вершковому маслі. Петрушку дрібно нарізаємо.
мідії у вершковому соусі - фото крок 2
На сковороду додайте половину петрушки, вино, чебрець і лавровий лист. Доводимо до кипіння.
мідії у вершковому соусі - фото крок 3
Мідії кладемо в киплячий бульйон, перемішуємо і закриваємо кришкою. Готувати 7-10 хвилин, поки мідії не розкриються.
мідії у вершковому соусі - фото крок 4
Злийте бульйон в іншу ємність. Додайте сметану і вершки, доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Додайте петрушку. Соус повинен вийти рідким.
мідії у вершковому соусі - фото крок 5
Мідії викладіть в тарілку і полийте соусом.
мідії у вершковому соусі - фото крок 6
По бажанню, можете очистити мідії. Хоча традиційним вважається перший варіант. Смачного!

Схожі рецепти