Мідії у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобаються, морепродукти, а зокрема мідії, даний рецепт буде вам до смаку. До речі, це класичний французький рецепт. Мідії виходять ніжними і дуже смачними. Спробуйте і ви!
Перед вами класичний французький рецепт приготування мідій у вершковому соусі. З інгредієнтів вам знадобляться: мідії, біле вино, чебрець, лавровий лист, крем, вершки, часник, цибуля ріпчаста, петрушка і вершкове масло. Якщо вершковим соус здається вам недостатньо густим, можете його згустити за допомогою борошном і крохмалем. Удачі в приготуванні цього французького делікатесу! Pitaytesy смачно і корисно!
- Мідії - 2 кілограма
- Біле сухе вино - 400 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Крем - 100 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Петрушка - 1 штука (пучок)
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Лист лавровий - 3-4 штук
- Вершкове масло - 20-30 грам
Наріжте цибулю і часник. Потім обсмажте у вершковому маслі. Петрушку дрібно нарізаємо.
На сковороду додайте половину петрушки, вино, чебрець і лавровий лист. Доводимо до кипіння.
Мідії кладемо в киплячий бульйон, перемішуємо і закриваємо кришкою. Готувати 7-10 хвилин, поки мідії не розкриються.
Злийте бульйон в іншу ємність. Додайте сметану і вершки, доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Додайте петрушку. Соус повинен вийти рідким.
Мідії викладіть в тарілку і полийте соусом.
По бажанню, можете очистити мідії. Хоча традиційним вважається перший варіант. Смачного!