Мідії в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Спробувати мідії в клярі в домашніх умовах повинен кожен, хто любить морепродукти. Готується блюдо швидко, а їх надзвичайний смак побалує смакові рецептори навіть розбещених гурманів.
Відмінна закуска - мідії в клярі за класичним рецептом. Готуються вони максимально швидко, а для їх приготування потрібен фритюр. У кляр можна додати молоко або майонез (за смаком і за бажанням).
- Мідії - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 500 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. Перед відправкою морепродуктів у фритюр, їх потрібно попередньо ошпарити (не більше 5 хвилин).
2. Робимо кляр традиційним способом. Чим густіше ви його зробите, тим товщі буде "шуба" на кожній мідії.
3. Обвалюють мідії в борошні, а потім в яйці (якщо ви не робите кляр). Готувати морепродукти можна по-різному. На це раз я вирішила зробити окремо яєчну масу, окремо обвалювати в борошні (щоб шубка була товстою).
4. Відправляємо мідії у фритюр і смажимо до готовності.
5. Подаємо мідії в клярі як закуску на листках салату разом зі свіжими овочами. Смачного!