Рецепт Мідії по-прованськи фото

Мідії по-прованськи
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування мідії по-прованськи. Мідії готують в томатному соусі, виходить дуже смачно.

Основними інгредієнтами страви є: мідії, помідори, біле вино і часник. Можна подати з рисовою локшиною.

  • Біле вино - 200 грам
  • Білий цибулю - 1 штука
  • Мідії - 1 кілограм
  • Помідори - 2 штуки
  • Часник - 4 часточки
  • Петрушка, пучок - 1 штука
  • Чилі - 1 штука
  • Чебрець - За смаком (по бажанню)
  • Сіль, оливкова олія, перець - За смаком
мідії по-прованськи - фото крок 1
1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його кільцями, поріжемо половинку перцю чилі. На розігріту Скородом наливаємо трохи оливкового масла і пасеруємо цибулю і перець. Додаємо чебрець.
мідії по-прованськи - фото крок 2
2. Тепер займемося помідорами. Будемо бланшувати помідори (на кілька хвилин заливаємо їх окропом) потім акуратно очищаємо шкірку і видаляємо насіння. Помідори нарізаємо невеликими шматочками.
мідії по-прованськи - фото крок 3
3. Тепер тушкуємо помідори і цибулю, додаємо часник. Тушкуємо на середньому вогні хвилин сім.
мідії по-прованськи - фото крок 4
4. Потім вливаємо вино, і кілька хвилин даємо покипіти і додаємо сюди мідії. Хвилини три тушкуємо ще, але не більше. У самому кінці приготування додаємо перець і сіль.
мідії по-прованськи - фото крок 5
5. Готову страву краще подати з підсушеними шматочками білого хліба. Так само добре підійде рисова локшина.

Схожі рецепти